Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αντί να πάρουν μέτρα για τους χούλιγκανς, αναβάλουν τους αγώνες

Αιφνιδιαστική απόφαση από τον υφυπουργό Αθλητισμού
Αντί να πάρουν μέτρα για τους χούλιγκανς, αναβάλουν τους αγώνες
ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου  

- Μετά τον θάνατο του φιλάθλου Κώστα Κατσούλη δεν θα γίνει η αγωνιστική της επόμενης εβδομάδας στη Σούπερ Λίγκα , το Κύπελλο, το μπάσκετ και το χαντμπολ. Αντι η πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για την "μάστιγα" της οπαδικής βίας καταφεύγει σε συμβολικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες.

Ένας 46χρονος άνδρας έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας που για άλλη μια φορά έκανε την εμφάνισή της στα ελληνική γήπεδα. Ο Κωνσταντίνος Κατσούλης δέχθηκε τα δολοφονικά, όπως αποδείχθηκε, χτυπήματα από οπαδούς του Ηροδότου και μετά από 14 ημέρες νοσηλείας στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Συμπληρώνονται 28 χρόνια μετά τον πρώτο θάνατο οπαδού σε γήπεδο, του άτυχου Χαράλαμπου Μπλιώνα ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από φωτοβολίδα στο Αλκαζάρ σε αγώνα Λάρισα-ΠΑΟΚ, και όμως η ελληνική πολιτεία ακόμα δεν έχει καταφέρει να βάλει ένα αποφασιστικό τέλος στο τεράστιο ζήτημα της οπαδικής βίας εντός και εκτός γηπέδων.

Και όχι μόνο αυτό αλλά με επικοινωνιακού τύπου ανακοινώσεις όπως η αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας σε όλες τους επίσημους αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων για την προσεχή αγωνιστική η πολιτεία πιστεύει ότι επιτελεί το καθήκον της για το τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Αντί δηλαδή να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο όπως συνέβη για παράδειγμα στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας μετά την τραγωδία του Χέιζελ, ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός αποφάσισε ότι ο τρόπος για να σταματήσει το φαινόμενο θα είναι η υποχρεωτική απομάκρυνση από τα γήπεδα και των υγιών φιλάθλων που δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες για να στείλουν το μήνυμα ότι η βια δεν θα περάσει.

Παράλληλα παραδέχεται εμμέσως την αδυναμία του ως ο αρμόδιος για το θέμα υφυπουργός να εκριζώσει το πρόβλημα δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς ανατρέπεται προγραμματισμοί ομάδων, προπονητών, φιλάθλων ακόμα και των Εθνικών Ομάδων.

Με την απόφασή του να μην διεξαχθεί η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, η 3η αγωνιστική της Β΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, η 3η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου, η 2η αγωνιστική της Α1 Χάντμπολ και η 1η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών ανατρέπει όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς τώρα θα πρέπει να βρεθούν νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Και τώρα κύριε Ανδριανέ με την αναβολή μιας αγωνιστικής είστε σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά θύμα τυφλής οπαδικής βίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.