Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Θυμίζω ότι στο Χαλάνδρι κάποια Χριστούγενα στήθηκαν παγοδρόμια και αυτοσχέδια Λούνα Παρκ για τα οποία προσφατα πληρώσαμε πρόστιμα κοντά στα 12.000 Ευρώ.Ευτυχώς δεν είχαμε ατυχήματα.Οι Αθλητικοί χώροι λειτουργούν χωρίς άδεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ποιός φταίει και με ποιόν κατεβαίνει Υποψήφιος αντι να κρυφτεί ο κύριος υπέυθυνος .Εμείς καταγγέλουμε παράβαση καθήκοντος για να αποφύγουμε ατυχήματα και όχι εκτων υστέρων να αποδίδουμε ευθύνες

«Πειρατικά» λούνα παρκ σε Αλιμο, Καλλιθέα και άλλους 34 δήμους εκτός Αττικής

Οργανωτής ένας 57χρονος από λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

«Πειρατικά» λούνα παρκ σε Αλιμο, Καλλιθέα και άλλους 34 δήμους εκτός Αττικής
Στον γειτονικό του Ελληνικού - όπου συνέβη η τραγωδία- Άλιμο αλλά και στην Καλλιθέα είχαν στηθεί επικίνδυνα λούνα παρκ χωρίς καμιά νόμιμη άδεια και με τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών. Αυτό προκύπτει από δικογραφία που είχε σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. και την οποία παρουσιάζει «Το Βήμα» λίγα 24ωρα μετά το τραγικό περιστατικό στο Ελληνικό με τον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του.
Το λούνα παρκ το είχε στήσει ένας 57χρονος επιχειρηματίας που εμφάνιζε ως έδρα της εταιρείας του το Μπάρι της Ιταλίας και ο οποίος προ δύο ετών είχε παρουσιασθεί σε λίστα που είχε δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών σαν ένας από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανιζόταν να «στήνει» και τσίρκο με πλαστά πιστοποιητικά. Δήλωνε προφανώς ψευδώς ότι δεν έχει… άγρια ζώα -έτσι ώστε να λαμβάνονται ειδικά μέτρα ασφαλείας- αλλά και ότι δεν χρησιμοποιεί επικίνδυνες χημικές ουσίες. Με ακόμη βεβαίως μεγαλύτερο κίνδυνο για το κοινό.
Προ διημέρου λοιπόν το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απεκάλυψε τη δράση ενός κυκλώματος με αρχηγό τον 57χρονο επιχειρηματία και στο οποίο συμμετείχαν άλλα τέσσερα άτομα, ένα από τα οποία μία γυναίκα ιταλικής καταγωγής. Το κύκλωμα αυτό είχε εγκαταστήσει σε 36 συνολικά περιοχές της χώρας δύο περιοδεύοντα τσίρκα και ένα λούνα παρκ -σε κάθε περιοχή έμεναν έναν με δύο μήνες- με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών και χωρίς να λαμβάνουν κανένα μέτρο ασφαλείας.
Οι δράστες αντί να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό, που να γνωμοδοτεί για τη στατικότητα και ασφάλεια των λούνα παρκ, κατέφευγαν σε συστηματική πλαστογραφία των υπογραφών και σφραγίδων πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων. Τυπικά φαινόταν απολύτως νόμιμη η λειτουργία τους, όμως στην πραγματικότητα οι κίνδυνοι που διέτρεχαν οι πολίτες ήταν τεράστιοι.
Από την έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή μια σχετική καταγγελία, τα επικίνδυνα λούνα παρκ και τσίρκα είχαν εγκατασταθεί την τελευταία διετία εκτός από την Καλλιθέα και τον Άλιμο στη Λάρισα, στην Καβάλα, στη Νάουσα, στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στην Καστοριά, στην Κέρκυρα, στη Λευκάδα, στην Ορεστιάδα, στην Ηγουμενίτσα, στη Μεγαλόπολη, την Ελασσόνα, στη Δράμα, στη Θήβα, στην Πρέβεζα, στην Κομοτηνή, στην Αριδαία, στο Αμύνταιο, στη Σκύδρα, στο Δίον Πιερίας, στη Λαμία και αλλού.
Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση των εικονικών επιχειρήσεων, πέραν της επικινδυνότητας των εγκαταστάσεων, το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία από τη μη καταβολή των αναλογούντων φόρων ύψους 889.000 ευρώ.
TO BHMA – ΒΑΣ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.