Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Aχυράνθρωπος πολιτικών προσώπων

 Ο 38χρονος εντοπίστηκε έπειτα από έλεγχο σε πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων. Πλέον ερευνάται η σχέση μεταξύ αυτού και των κομματικών στελεχών
Έρευνα-φωτιά διενεργούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τη σχέση μεταξύ πασίγνωστων πολιτικών προσώπων και ενός άνδρα, 38 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, είναι εκπρόσωπος 103 offshore εταιρειών!
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η… δραστηριότητα του 38χρονου αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου του ΣΔΟΕ σε «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων.
Ειδικότερα, όταν τα στελέχη της Δίωξης προέβησαν στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών συγκεκριμένων πολιτικών (σ.σ. πρόκειται για ηχηρά ονόματα), «έπεσαν πάνω» στον 38χρονο και εν συνεχεία διαπίστωσαν ότι πρόκειται για άτομο το οποίο εμφανίζεται ως εκπρόσωπος σε 103 offshore εταιρείες.
Καλά ενημερωμένες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο όνομα του εν λόγω ανθρώπου βρίσκονταν ακίνητα και σπίτια, στα οποία όμως δεν κατοικούσε ο ίδιος αλλά… πολιτικοί.  
«Ο 38χρονος εντοπίστηκε έπειτα από έλεγχο σε πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων. Πλέον ερευνάται η σχέση μεταξύ αυτού και των κομματικών στελεχών. Η έρευνα συνεχίζεται» εξηγούν χαρακτηριστικά.
Η ώρα των προστίμων
Επιπλέον, σημαντικές πρόκειται να είναι την επόμενη εβδομάδα οι εξελίξεις γύρω και από τον έλεγχο των προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε αυτούς που διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.
Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα πρόστιμα για τη λίστα Λαγκάρντ δημοσιοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο.
Ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη ήταν, όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr, ένας ηλεκτρονικός, ονόματι Γ.Δ., και ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, ονόματι Ν.Β., ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, παρουσίασε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας ύψους 470.455 ευρώ.
Επίσης, μεταξύ αυτών που διατηρούσαν λογαριασμό στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας ήταν και ο πρώην υπουργός και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Μπούτος μαζί με τη σύζυγό του Μαρία (αμφότεροι δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή).
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, αν και ο λογαριασμός τους στην ελβετική τράπεζα ήταν μηδενικός, από τον έλεγχο που διενήργησαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι το ζευγάρι είχε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας ύψους 3.245.757 ευρώ.


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.