Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο Αρης Νόμπελης γράφει

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ
Ακούγοντας στη συνέντευξη του συνδέσμου Μικρασιατών- Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες» για το πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης που διέπει τον σύλλογο και η διάθεση κοινωνικής προσφοράς. 
Γιατί έστω και πειραματικά έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στο Χαλάνδρι. 
Oταν μαθαίνω ότι στον Συνοικισμό έχει κάποιος την ευκαιρία να προμηθευτεί έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό από τα δωρεάν συσσίτια που προσφέρει η οικογένεια Κεχαγιόγλου. 
Oταν βλέπω ότι παρότι που τα πάρκα και τα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ και τένις βρίσκονται σε άθλια κατάσταση τα παιδιά συνεχίζουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να παίξουνε με τους φίλους τους δίχως να είναι κολλημένα σε κάποια οθόνη. 
Κάθε φορά που βλέπω φυλλάδια κολλημένα σε κάποιο στύλο ή τοίχο για ζωάκια που είτε έχουνε χαθεί, είτε έχουνε βρεθεί και αναζητούν σπίτι. 
Οποτε έχω την ευκαιρία να γευτώ το ωραιότερο μπιφτέκι του Χαλανδρίου στην ταβέρνα «Ο Χρήστος». 
Μαθαίνοντας το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου «Φλύον Πολύδροσο» πάντοτε με την προσωπική επίβλεψη της συμπαθέστατης και γλυκύτατης Βιβής Κυπριώτη. 


Διότι είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου κ. Λαδόπουλου και να ακούσω προτάσεις σχετικά με το πρόγραμμά του. 
Οταν βλέπω ότι κουρεύτηκαν έστω λίγο τα χόρτα στη στάση «ζούγκλα» στην οδό Παπανικολή. 
Βλέποντας τα πολυπληθή περίπτερα όλων των παρατάξεων στην πλατεία Χαλανδρίου. Γιατί, παρά την απαξίωση της πολιτικής και των υπηρετών της, πάντοτε οι εκλογές θα είναι το «πανηγύρι της δημοκρατίας».

ΤΣΑΤΙΖΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣΚατσουφιασμένος

Οταν βλέπω τους κάδους σκουπιδιών απελπιστικά γεμάτους με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν δίχως να υπάρχει κάποια απεργία από τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά ούτε και εκείνων στη χωματερή. 
Κάθε φορά που αντικρίζω το ρημαγμένο και ετοιμόρροπο «ακίνητο» στην οδό Αντιγόνης με ταμπέλα που το προσδιορίζει ως ιδιοκτησία Χαλανδρίου. 
Παρατηρώντας ότι δεν αξιοποιούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Χαλανδρίου έτσι όπως θα πρεπε. 
Βλέποντας ότι τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές ξαφνικά όλοι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης. 
Οταν ο νυν δήμαρχος μιλάει για αναβάθμιση της επίσημης ιστοσελίδας του Χαλανδρίου και δεν γίνεται απολύτως καμία αλλαγή. 
Παρατηρώντας ότι υπάρχουνε πολλά σκουριασμένα και παρατημένα σίδερα σε παιδικές χαρές που παίζουνε παιδάκια με κίνδυνο να προσβληθούν από τέτανο ή κάποια άλλη αρρώστια. 
Οποτε συνειδητοποιώ ότι τα διάφορα υβριστικά και χυδαία συνθήματα  που διαβάζω στους τοίχους της πόλης, τα διαβάζουν και μικρά παιδάκια. 
Οταν σκέφτομαι ότι για να κυκλοφορήσω στα στενά, παράλληλα της οδού Αγίας Παρασκευής, χρειάζομαι Jeep για να σωθώ από τις λακκούβες. 
Οταν ακούω από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ότι το Πολύδροσο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και όταν περνάω από κει συνειδητοποιώ ότι συναγωνίζεται το Κάτω Χαλάνδρι σχετικά με το χάλι που μπορεί να επικρατήσει στη συγκεκριμένη περιοχή. 
Οταν βλέπω τον παππούλη να φασκελώνει οδηγό που παραλίγο να τον πατήσει με το αυτοκίνητό του τη στιγμή που δεν υπάρχει πεζοδρόμιο για να περπατήσει
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.