Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο ανασχηματισμός καθυστερεί: Σαμαράς -Βενιζέλος δεν συμφωνούν στα υπουργεία

28.05.2014 18:47
Αιφνίδια εμπλοκή προέκυψε στο θέμα του ανασχηματισμού, ο οποίος ήταν ήδη προσυμφωνημένος μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρωθυπουργός δεν συμφώνησε με το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να δοθούν περισσότερα υπουργεία σε βουλευτές και στελέχη της Ελιάς.
Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος είχε «μαξιμαλιστικές απαιτήσεις» και ζητούσε για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δέκα περίπου υπουργεία καίριας και στρατηγικής σημασίας.
Ο πρωθυπουργός αντέδρασε και, σύμφωνα με διαρροή από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, είπε σε συνεργάτες του ότι δεν βιάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες υπό το κράτος πανικού, όλα στην ώρα τους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε για τις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία αντέδρασαν λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί με το 8% στις Ευρωεκλογές να προβάλλει τέτοιες απαιτήσεις».
Υπουργός με σημαντικό χαρτοφυλάκιο σχολίαζε, μάλιστα, ότι αν γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για δέκα υπουργεία «θα διαλυθεί η Νέα Δημοκρατία».
Ο Βενιζέλος θέλει αλλαγή προγραμματικής συμφωνίας και αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δείχνει έντονα ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προβάλλει πολύ μεγάλες αξιώσεις, ενισχυμένος από το 8% που κέρδισε η Ελιά στις Ευρωεκλογές, και απαιτεί όχι μόνο πολυάριθμα υπουργεία για τα στελέχη του κόμματός του, αλλά αλλαγή πολιτικής στην κυβέρνηση και αλλαγή της προγραμματικής συμφωνίας.
Πράγματι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία. Εμείς είμαστε αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών, γιατί έπρεπε να δανειστούμε και τώρα η επάνοδος στην κανονικότητα μας επιτρέπει να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους».
Στο ίδιο μήκος κύματος το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε μιλώντας στο STAR και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει πολιτική. «Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν και αυτά είναι η διαμόρφωση της νέας προγραμματικής συμφωνίας των συγκυβερνώντων κομμάτων και τα θέματα της συνέχισης της επανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς» ανέφερε ο πρώην υπουργός.
Οι απαιτήσεις αυτές, που ακούγονται υπερβολικές στο περιβάλλον του πρωθυπουργού διότι εμφανίζουν τον Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται σε αδύναμη θέση και τον έλεγχο της κυβέρνησης να αναλαμβάνει πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οδήγησαν και στην εμπλοκή στον ανασχηματισμό.
Είναι ενδεικτικό ότι διαρροές κατά το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι και στην αποψινή ομιλία του στη συνέλευση του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός θα τονίσει πως δεν υπάρχει βιασύνη για αλλαγή φρουράς σε υπουργεία και κυβέρνηση.
Φωτογραφίες: Eurokinissi


Πηγή: Ο ανασχηματισμός καθυστερεί: Σαμαράς -Βενιζέλος δεν συμφωνούν στα υπουργεία | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/156989#ixzz331z566Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.