Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Κίνημα κηπουρών. Τον Πρετεντέρη δεν τον πάω αλλα συχαίνομαι και τα σαλιγκάρια του Γιωργάκη

Στο άρθρο του ο κ. Πρετεντέρης με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει δριμεία επίθεση στους «κηπουρούς» όπως τους χαρακτηρίζει του Γιώργου Παπανδρέου.
«Δεν έχω αντίρρηση να προσάψουμε στο ΠΑΣΟΚ όλα τα κακά του κόσμου. Δεν έχω αντίρρηση να φορτώσουμε στον Βενιζέλο όλα τα λάθη, όλες τις αδυναμίες και όλες τις στραβοτιμονιές του», αναφέρει στην αρχή του άθρου του ο Γιάννης Πρετεντέρης.
«Αλλά να κουνούν το δάκτυλο και οι κηπουροί του Παπανδρέου πάει πολύ!» συνεχίζει ο δημοσιογράφος και προσθέτει: «Δεν γίνεται δηλαδή να ζητούν τα ρέστα ο Ραγκούσης, ο Ξυνίδης, η Μαριλίζα και όλοι εκείνοι που έριξαν χαζοχαρούμενα τη χώρα στα βράχια και το ΠΑΣΟΚ στην Κόλαση».
«Δεν είναι απλώς ότι ο λαός τους αποδοκίμασε συντριπτικά στις κάλπες και πολιτικά και προσωπικά: Να θυμίσω πως ούτε ένας από τους εκλεκτούς του πρώην πρωθυπουργού δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Είναι κυρίως ότι (όπως έλεγε και η Λαίδη Μάκμπεθ) ''εδώ μυρίζει αίμα ακόμα''. Από τα δικά τοςυ χέρια.
Για αυτό δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς είναι δυνατόν οι πρωτεργάτες της μεγαλύτερης καταστροφής των τελευταίων δεκαετιών να περιφέρουν δημοσίως αυτάρεσκες δοξασίες ή ανεξέλεγκτες επικρίσεις σε βάρος όσων ανέαλβαν να διαχειριστούν την καταστροφή που εκείνοι προκάλεσαν.
Είναι σαν οι αξιωματικοί του ''Τιτανικού'' να βρίζουν τους ναυαγοσώστες.
Πότε λοιπόν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ να γίνει το '' ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου'' που λέει ο Ραγκούσης; Και πότε πρόλαβε ο Βενιζέλος να κάνει το ΠΑΣΟΚ ''παράρτημα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς'' που λέει η Μαριλίζα;
Δηλαδή σε τι ΠΑΣΟΚ ζούσαν προτού εκλεγεί τον περασμένο Μάρτιο ο Βενιζέλος;
Και πότε ακριβώς ανακάλυψαν αυτοί οι ανήσυχοι πολιτικοί την ''αριστερή τους συνείδηση'';
Διοτι επί δυόμιση χρόνια άντεχαν μια χαρά να κόβουν συντάξεις, να βάζουν φόρους, να βουλιάζει η χώρα αλλά να χειροκροτούν τον πρωθυπουργό που τους κρατούσε στην εξουσία.
Δεν θα έβλαπτε λοιπόν λίγη αυτογνωσία. Κάποια ταπεινότητα. Και ίσως μια στοιχειώδης οξυδέρκεια.
Διότι ακόμη και αν απιζητούν την πολιτική επιβίωσή τους (επιδίωξη απολύτως θεμιτή...), αποκλείεται να την επιτύχουν εκδηλώνοντας ''κίνημα κηπουρών''», καταλήγει στο άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο Γιάννης Πρετεντέρης


Πηγή: Πόλεμος Ραγκούση - Πρετεντέρη για τους «κηπουρούς» του Γιώργου Παπανδρέου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/75077#ixzz2BH4pvSVz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.