Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ερχονται και Δημοτικά Χαράτσια.


H πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφηκε στις 18 Νοεμβρίου προβλέπει την λειτουργία Παρατηρητηρίου της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων.
 Με λίγα λόγια ΤΡΟΙΚΑ στους Δήμους.

Κάθε δήμος θα παρακολουθείται σε μηνιαία βάση και κάθε τρίμηνο θα υπολογίζεται η απόκλιση του προϋπολογισμού του. Αν παρουσιάσει μεγαλύτερη απόκλιση  από 10% τότε καλείται ο δήμος να κάνει διορθωτικές κινήσεις που θα αυξήσουν τα έσοδα του. Αν δεν τα καταφέρει μπαίνει σε καθεστώς εξυγίανσης και υποχρεωτικά αποφασίζει μεταξύ των άλλων

στ) αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3‰ και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το δήμο σύμφωνα με το ποσοστό αυτό μέχρι την οικονομική εξυγίανση του. Ομοίως, αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και  παρεπιδημούντων  από 0,5% μέχρι και 2%.

Έρχομαι τώρα στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η Διοίκηση για το 2013 που προϋπολογίζει τα έσοδα σε (68.977.967) όταν το 2012 μέχρι το Σεπτέμβριο είχε εισπραχθέντα (26.873.175) με προϋπολογισμό στα (65.126.000) δηλ. απόκλιση κοντά στα 40% που σημαίνει ότι ο Δήμος βαδίζει με βεβαιότητα στο κόκκινο και τον έλεγχο και οι Δημότες πρέπει να ετοιμάζονται για άγρια φορολόγηση κυρίως στα ακίνητα που ο ΤΑΠ από 0,25% θα πάει στο 3%. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν το προγραμμάτισε η διοίκηση άλλα δεν το σκέφθηκε. Την ενημερώνουμε λοιπόν να ξαναδεί τον προϋπολογισμό και να κάνει διορθώσεις από τώρα, διαφορετικά θα αλλάξουμε γνώμη και θα την καταγγείλουμε ότι συνειδητά επέλεξε να οδηγηθεί σε κόκκινο για  να επιβάλει φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.