Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Nίκος Πανταζής για διαθεσιμότητα: Να μη γίνουμε συμμέτοχοι στη διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών

Την πλήρη διαφωνία του με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέφρασε,ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πανταζής τονίζοντας ότι οι ενδεχόμενες απολύσεις οδηγούν σε εκρηκτική κατάσταση καθώς οι δήμοι οδηγούνται σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους. Δηλώνει ότι οι δήμοι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι σ’ αυτήν τη διαδικασία και προτρέπει τον δήμαρχο  να μη έχει καμία συμμετοχή σ΄ αυτό.

Το θέμα απασχόλησε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το οποίο συνήλθε εκτάκτως την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου.

  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισε μόνο τις τεράστιες περικοπές των πόρων για τη λειτουργία των ΟΤΑ, αλλά και την τραγική μείωση προσωπικού εξαιτίας της συνταξιοδότησης πολύ μεγάλου αριθμού τακτικών υπαλλήλων χωρίς την αντικατάστασή τους και πάνω από 60% υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι είναι αυστηρά απαραίτητοι για τους δήμους.
  • Επιπλέον πολύ σημαντικές αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους δήμους ασκούνται εκ των ενόντων. Την ίδια στιγμή η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την αποκλειστική ευθύνη και προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το κοινωνικό κράτος μέσα από τις δομές και τις δράσεις της καθώς και να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη.
  • Πέραν όμως όλων των παραπάνω δεδομένων οι δήμοι καλούνται από την 1 Ιανουαρίου 2013 να ασκήσουν 200 νέες αρμοδιότητες που αφορούν όλο το παραγωγικό φάσμα και τη λειτουργία του κράτους.

Ο Νίκος Πανταζής υποστηρίζει ότι «οι ενδεχόμενες απολύσεις δημιουργούν μιαν εκρηκτική κατάσταση που διαλύει τις υπηρεσίες στους Δήμους, αποδιαρθρώνει τους οργανισμούς τους και ιδιαίτερα κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών, κοινωνικοπρονοιακών δομών και υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει.

Καμία απόλυση στο Δήμο Χαλανδρίου.

Αγώνας για ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.