Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

δύο ‘τρελλοί’ δάσκαλοι.......... Μα καθόλου τρελλοί

Τα σχολεία κλείνουν δύο μέρες τον Νοέμβρη για... εκλογές συνδικαλιστών!
Aυτή τη Δευτέρα σε ένα σχολείο στο Χαλάνδρι δύο ‘τρελλοί’ δάσκαλοι, για άλλη μια φορά θα επιχειρήσουν το ‘αδιανόητο’. Να μην μπουν στον πειρασμό να πάρουν, όπως δικαιούνται ‘συνδικαλιστική άδεια’ για να ψηφίσουν τους αιρετούς που θα τους εκπροσωπούν. Θα μείνουν στο σχολείο με τους μαθητές τους. Θα δουν μια ταινία, θα κάνουν μάθημα, θα κάνουν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, θα ακούσουν ένα δάσκαλο βιολιού να παρουσιάζει στα παιδιά το καταπληκτικό αυτό όργανο.
Κάτι ανάλογο θα επιχειρήσουν κι άλλοι ‘τρελλοί’-ες’ σε άλλα σχολεία. Λίγοι ακόμα. Κάθε χρόνο και περισσότεροι όμως. Οι λόγοι που θα το κάνουν αυτό είναι απλούστατοι και μέχρι σήμερα ουδείς αρμόδιος τους έχει δώσει μία πειστική απάντηση. Δικαιούνται βέβαια από το νόμο να το κάνουν αυτό. Ευτυχώς. (Δε χρειάζεται να αναφέρω πως ‘βλέπουν’ μια τέτοια κίνηση οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους:...από αντιδραστική έως τουλάχιστο...γραφική...).
Η αναπάντητη απορία λοιπόν είναι απλή: Α. Γιατί χρειάζεται να κλείσει ένα ολόκληρο σχολείο (και όχι μόνο ένα, αλλά εκατοντάδες) για μια απλή ψηφοφορία 2-3 λεπτών όπου θα τικάρεις ένα όνομα (που συνήθως δεν ξέρεις); Δε μπορεί να γίνει αυτό μετά το μεσημέρι; Μπορεί. Σε άλλους φορείς και υπουργεία αντίστοιχες εκλογές γίνονται Σάββατο. Β. Μήπως μπορεί να γίνει το απόγευμα; Μπορεί. Θα ήταν πιθανό να πραγματοποιηθεί η ψηφορία από το μεσημέρι ως το απόγευμα; Οπωσδήποτε. Και αυτό είναι εφικτό. Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο λέει ψέμματα ή προφασίζεται δικαιολογίες. Απλώς τότε...δε θα πατήσει...κανένας...
Για να το αποδείξουμε αυτό, την τελευταία φορά που έγιναν τέτοιου είδους εκλογές πριν 4 χρόνια και ήταν τα σχολεία κλειστά ξανά δυο μέρες, πήγαμε στα σχολεία μας το πρωί, εργαστήκαμε και όταν σχολάσαμε μετά τη μία, πήγαμε και ψηφίσαμε...Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Γ. Δε μπορεί να στηθεί μια κάλπη δίπλα στην κάλπη για τις εκλογές του Συλλόγου, οι οποίες θα γίνουν κι αυτές σε δυο βδομάδες περίπου (τώρα τον Νοέμβριο) ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ τον ίδιο μήνα για ‘συνδικαλιστικούς’ λόγους; Φυσικά, και αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Όμως, ούτε αυτό θα συμβεί!!!

Η δουλειά μας είναι η μόνη δύναμή μας. Η απουσία μας από τη δουλειά- ειδικά για τους λόγους που προανέφερα- είναι ένα κακώς εννοούμενο κεκτημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.