Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη ξανά ο Κώστας Σακκάς


Η γιάφκα του Χαλανδρίου, είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2009

Συνελήφθη χθες (Πέμπτη) εκ νέου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Κώστας Σακκάς, μετά από ένταλμα, γιατί βρέθηκαν αποτυπώματά του σε υπολείμματα βόμβας κοντά σε γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», στο Χαλάνδρι.
Η γιάφκα του Χαλανδρίου, είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2009.
Όπως είχε γίνει γνωστό τότε από την αστυνομία, κάποιοι από τη γιάφκα είχαν πετάξει στα σκουπίδια υπολείμματα βομβών στα οποία είχαν βρεθεί αποτυπώματα.
Όσον αφορά τώρα την καθυστέρηση στην ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων στο Χαλάνδρι με τα αποτυπώματα του Σακκά, οφείλεται στο γεγονός ότι το 2011, όταν είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη, είχε αρνηθεί να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, κάτι που το επέτρεπε η νομοθεσία.
Όμως, τον τελευταίο χρόνο αυτό είχε αλλάξει και όλοι όσοι συλλαμβάνονταν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα.


Συνεπώς, όταν τις προηγούμενες ημέρες ο Σακκάς συνελήφθη εκ νέου για παραβίαση των περιοριστικών όρων, τότε αναγκάστηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία και ταυτοποιήθηκαν με εκείνα στα υπολείμματα βομβών στη γιάφκα του Χαλανδρίου.
Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος για πράξεις του Άρθρου 187Α του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και κατάρτισης ένοπλης ομάδας, και θα οδηγηθεί αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών.
Παράλληλα, ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της απόφασης του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο Κώστα Σακκά, για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου.
Ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες και μετά από απεργία πείνας επί 38 ημέρες το περασμένο καλοκαίρι είχε αντικατασταθεί η κράτησή του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής εμφάνισης, κάθε Δευτέρα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, της απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.
Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί και πριν από λίγες ημέρες και δικάστηκε γιατί διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του. Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι της φίλης του για τη γιορτή του πατέρα της και επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.