Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Για γέλια και για κλάματα.

Προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης 
και απορρόφηση από τους Δήμους.
Δυστυχώς παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει οι Δήμοι αδυνατούν να απορροφήσουν κονδύλια που κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να είναι αποδοτικά και για τους πολίτες.
Μέχρι σήμερα με την παρέμβαση των ειδικών και των ασχολουμένων με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα γραφείων και ΜΚΟ πήρε και το Χαλάνδρι το μερίδιο του.
Με μια καλύτερη οργάνωση με ένα ειδικό τμήμα στην Τεχνική Υπηρεσία με ένα γραφείο του Δήμου ακόμη και στις Βρυξέλες θα μπορούσε ο Δήμος Χαλανδρίου να καρπωθεί την μερίδα του λέοντος και μάλιστα σε στιγμές οικονομικής συμπίεσης όλων των προσδοκώμενων εσόδων. Αλλά στην  πραγματικότητα  η τεχνική υπηρεσία του Δήμου είναι υπό διάλυση.
 Με Αντιδήμαρχο μια δικηγόρο αγαπητή ικανή αλλά ακατάλληλη για  το συγκεκριμένο πόστο, ενώ τον μοναδικό μηχανικό δημοτικό σύμβουλο που διαθέτει η Διοίκηση τον έχει στείλει στην καθαριότητα. Το έμπειρα στελέχη προηγουμένους προϊσταμένους τη υπηρεσίας Μπαμπανιώτη, Πατεράκη και  Ξυδόπουλο τους έστειλε και αυτούς στην  προστασία του περιβάλλοντος αποψιλώνοντας τελείως την πιο βασική διεύθυνση του Δήμου
Ευνόητο συνεπώς ότι όσοι απόμειναν κάποιοι πραγματικά αξιόλογοι  πελαγοδρομούν με διοικητικά θέματα παρά με το αντικείμενο τους
Προχθές βγήκε με άρθρο του επίδοξος εισαγόμενος διεκδικητής και σωτήρας και αναφέρθηκε ορθά στο  πρόγραμμα απόκτησης  κοινόχρηστων χώρων  που αφορά το 2013 και για το οποίο δεν έχει κάνει ο Δήμος καμία πρόταση. Αντί να του απαντήσει η Τεχνική υπηρεσία και να δικαιολογήσει την έλλειψη πρότασης ή να ενδιαφερθεί να κάνει κάποια  πρόταση τώρα ,απάντησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Βέβαια εμείς θα ρωτούσαμε τον εισαγόμενο αν  γνωρίζει που βρίσκονται τα ακίνητα που ανέφερε και  πιθανά θα τον φέρναμε σε δύσκολη θέση ,από δεν την πρόεδρο θα ζητούσαμε να παρέμβει τώρα στην τεχνική υπηρεσία και  να απαιτήσει προτάσεις κυρίως για τις απαλλοτριώσεις και την διευθέτηση της ρεματιάς

Για το ακίνητο Πραπόπουλου  η θέση μας είναι να μην αποκτηθεί  και τα όποια χρήματα θα διαθέσει ο Δήμος η τα προγράμματα να πάνε στου Δουζένη και στην Ρεματιά, το σπίτι της Μπαχάουερ  ενημερώνουμε ότι έχει παραχωρηθεί στην Λυρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.