Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ας ελπίσουμε ότι προλάβαμε την καταιγίδα με την απόφαση να καταργήσουμε τα Νομικά Πρόσωπα και να εντάξουμε τους εργαζομένους στις δομές του Δήμου

Δημόσιο: «Έρχονται» απολύσεις με νομοσχέδιο για την κατάργηση ΝΠΙΔ

Αναρτήθηκε: 07.01.2014
δημόσιοΠρο των πυλών βρίσκεται πλέον το νομοσχέδιο του  υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάργηση μικρών ΝΠΙΔ, μέσω των οποίων θα προέλθουν οι απαραίτητες απολύσεις προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4000 για το 2014.
Αυτό επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι : «Έχουμε σχεδόν πετύχει το στόχο των 4.000 απολύσεων.  Συνυπολογίζοντας απολύσεις από ΝΠΙΔ που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες με νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει απόκλιση από το στόχο. Με το νομοθέτημα που επεξεργαζόμαστε θα καταργούνται φορείς τους οποίους δεν χρειαζόμαστε και αναγκαστικά οι εργαζόμενοι εκεί θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο. Είναι οργανισμοί που δεν έχουν αντικείμενο ή το αντικείμενό τους μπορεί να ασκηθεί από άλλη υπηρεσία».
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε εξάλλου την πρόθεση του υπουργείου να αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να γίνει πιο αξιοκρατικός,  ενώ προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία και για την πλήρη κατάργηση της επικύρωσης όλων των δημόσιων εγγράφων με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.