Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Παραλογισμός .Στο Πάτημα Χαλανδρίου Χρειαζόμασταν Δημοτικό και κάνουμε(2)Παιδικούς σταθμούς



 

 Έγκλημα κατά την γνώμη μου δεν είναι μόνο οι μίζες όποιων τοπικών αρχόντων λειτουργούν με αυτό τον επαίσχυντο τρόπο. Έγκλημα σοβαρότερο και δυστυχώς ατιμώρητο είναι η κακοδιαχείριση του Δημόσιου χρήματος όταν απρογραμμάτιστα το πετάμε εκεί που δεν χρειάζεται.

Με το ΦΕΚ 2034/21/6/2012 ιδρύονται στο Πάτημα το 17ο 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο και το 17ο 2θέσιο Νηπιαγωγείο στο περίφημο οικόπεδο Ανδροβιτσανέα στην Σητείας.  Αντί να ζητήσουμε και να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ το Δημοτικό εντάξαμε δύο παιδικούς σταθμούς

Αν το ήξερε βέβαια και η Τεχνική μας υπηρεσία θα μπορούσε να το ανακοινώσει σαν επιτυχία της Διοίκησης.
Δυστυχώς όμως δεν ξέρουν για την ίδρυση και δεν ενδιαφέρθηκαν για την κατασκευή του απαραίτητου 17ου Δημοτικού , ούτε όταν την προηγούμενη χρονιά παρουσιάσθηκε μεγάλο πρόβλημα με την αδυναμία απορρόφησης των μαθητών του Πατήματος από το 16ο δημοτικό.
 Τότε μ ε την παρέμβαση της τ. αντιδημάρχου κ.Χατζηγεωργίου και του Νίκου Πανταζή σε σύσκεψη με τον διευθυντή λύθηκε το θέμα με την μετατροπή σε αίθουσες ότι μπορούσε να γίνει αίθουσα!

Αντί να φροντίσουν για την κατασκευή του Σχολείου που χρειάζεται άμεσα κατασκευάζουν δύο παιδικούς σταθμούς τους οποίους γνωρίζουν καλά  ότι  δεν μπορούν να τους λειτουργήσουν αφού ήδη  την περυσινή  χρονιά έκλεισαν τέσσερες  και έχουν και το πρότυπο παιδικό σταθμό Κουρτέση  των επτά δισεκατομμυρίων (7.000.000)δραχμών τότε περίπου Κλειστό.

Θα δώσουν από τα ΕΣΠΑ άλλα 4.000.000 Ευρώ για να κάνουν δύο παιδικούς σταθμούς που θα παραμείνουν κλειστοί. Αλλά δεν σκέφτηκαν ότι χρειάζονται Δημοτικό.

Το 16ο Δημοτικό που εξυπηρετεί το Πάτημα έχει 360 μαθητές και υπολογίζεται να δεχτεί στην Α΄¨ Τάξη άλλους 93. Αν υπολογίσουμε περίπου 46 μαθητές της Γ΄Τάξης  που θα φύγουν και αρκετούς από τα ιδιωτικά που λόγω κρίση θα επιλέξουν δημόσιο σχολείο μιλάμε για μαθητικό δυναμικό 400 μαθητών που είναι αδύνατο να στεγασθεί στο ίδιο χώρο.

Ταυτόχρονα και το Νηπιαγωγείο που έχει δύναμη 93 μαθητών τα τρία τελευταία  χρόνια περίπου αναγκάστηκε πέρυσι να στείλει 20 μαθητές στο 5Ο Χαλανδρίου και να μην ικανοποιήσει (33) αιτήσεις προνηπίων

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.