Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Φυλάκιση 5 μηνών σε πρώην δήμαρχο

Posted on Ιουνίου 11, 2013 by 24hathenspress
Σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο πρώην δήμαρχος Πάτμου κ. Γρ. Καµπόσος. Στον κ. Καµπόσο, που κρίθηκε ένοχος παράβασης καθήκοντος, είχε επιβληθεί πρωτοδίκως την 15η Μαρτίου 2011 ποινή φυλάκισης 12 µηνών µε 3 ετή αναστολή.


Κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι στην Πάτµο κατά το χρονικό διάστηµα των ετών 2006 έως και 2008 με την ιδιότητα του δηµάρχου, αρµοδίου για την ανάκληση αδειών λειτουργίας παρανόµως λειτουργούντων καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος, παρότι έλαβε γνώση ότι το κατάστηµα – ψαροταβέρνα µε την επωνυµία «ΤΟ ΚΥΜΑ», που βρίσκεται στην περιοχή «Ασπρη» της νήσου Πάτµου, εκµετάλλευσης του Α. Στ. του Ιακ., βρίσκεται εντός του αιγιαλού και επιπλέον έχουν ενεργηθεί αυθαίρετες κατασκευές επί του αιγιαλού, είχε δε εκδοθεί από την Κτηµατική Υπηρεσία Δωδεκανήσου το υπ’ αριθµ. 49/2001 πρωτόκολλο κατεδάφισης των αυθαίρετων κτισµάτων και υπήρχε αρνητική γνώμη του Τµήµατος Λιµενικής Αστυνοµίας για τοποθέτηση τραπεζοκαθισµάτων, δεν προέβη στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του. 
Η δε άδεια λειτουργίας ήταν παράνοµη καθότι δεν υπήρχε σχετική οικοδοµική άδεια και επιπλέον το κατάστηµα είχε επεκταθεί αυθαίρετα.  Ο δήµαρχος είχε επίσης καταδικασθεί για την ίδια πράξη µε την υπ’ αριθµ. 257/2006 απόφαση του Τριµελούς Πληµ/κείου Κω και παρέβη τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.
Συνέχισε µάλιστα να εκµισθώνει στον Α. Στ., ιδιοκτήτη του επίδικου καταστήµατος, τη χρήση της προβλήτας για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισµάτων του καταστήµατος αυτού, µε σκοπό να προσπορίσει παράνοµο όφελος στον ανωτέρω καταστηµατάρχη.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Καμπόσου κατέθεσε χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, δικηγόρος, κ. Φ. Χατζηδιάκος.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.