Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Όταν κοροϊδεύουν μαθητές ,δασκάλους,γονεις, για δήθεν έργα στα σχολεία, χωρίς να υπολογίζουν ότι σε περίπτωση τραυματισμού μαθητού θα πρεπει να φύγουν απο το Χαλανδρι , είναι επικίνδυνοι

Πέρυσι στις 19 Ιουνίου 2012 ο Δήμος αποφάσισε να πραγματοποιήσει έργα συντήρησης στα σχολεία  προϋπολογισμού 70.000 Ευρώ
Ακολουθεί η απόφαση


Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
από το πρακτικό της υπ' αριθμ. 8ης/2012 Συνεδρίασης
της Οικονομικής Επιτροπής

Αριθ. Απόφασης 333/2012


                       Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η    
Συζήτηση και λήψη απόφασης για το έργο ‘Έργα συντήρησης και επισκευών στις σχολικές μονάδες Δήμου Χαλανδρίου’ Α.Μ. 1/2012 προϋπ. 70.000,00 € (και έλεγχος εκ νέου δικαιολογητικών)


Τον Φεβρουάριο του 2013 πέφτουν σοφάδες ξεσηκώνονται κάτοικοι και δάσκαλοι, τα παιδιά κινδυνεύουν με τραυματισμούς, γιατί ουδεμία παρέμβαση έγινε στα σχολεία.

Ακολουθεί διαμαρτυρία δασκάλων
Και η διαμαρτυρία του Νίκου Πανταζή

Ανακοίνωση των Συλλόγων Διδασκόντων 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου προς τους γονείς
         Χαλάνδρι, 8/2/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 5/2/2013, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από την οροφή της αίθουσας 3 του 2ου ορόφου, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, καταπλακώνοντας τα μισά θρανία, καθώς επίσης και την έδρα του δασκάλου της Στ΄ τάξης.
Σύμφωνα με την αυτοψία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, παρουσία μηχανικού, το πρόβλημα οφείλεται σε εισροή υγρασίας, λόγω της φθαρμένης μόνωσης. Το πρόβλημα έχει επεκταθεί γενικά στο 2οόροφο σύμφωνα με έγγραφο του Δήμου 8/2/2013 και ουδείς εγγυάται την ασφαλή παραμονή των μαθητών σε αίθουσες του 2ου ορόφου.
Αν και οι Διευθυντές των σχολείων έχουν κάνει επανειλημμένα τα απαραίτητα έγγραφα προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και παρόλο που ο προϋπολογισμός του έργου είχε εγκριθεί, το έργο της αποκατάστασης της μόνωσης, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα την επέκταση των ζημιών. 
Συνέπεια της αδιαφορίας του Δήμου είναι να κινδυνεύουν μαθητές και δάσκαλοι.
Τα μαθήματα συνεχίζονται στις αίθουσες του 1ου ορόφου ως συνδιδασκαλία έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές.
Ο Δήμος ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη μόνωση πριν τη λήξη του σχολικού έτους. Θα γίνουν μόνο πρόχειρες εργασίες.
Καταδικάζουμε την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την ολιγωρία του Δήμου που μας δυσχεραίνει τους όρους εργασίας μας και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών αλλά και τη δικιά μας.
Θέτουμε προ των ευθυνών του τον Δήμο και κάθε αρμόδιο για την άμεση αποκατάσταση αλλά και για οτιδήποτε συμβεί από δω και στο εξής στο σχολικό μας συγκρότημα.

Προς ενημέρωσή σας

Οι σύλλογοι Διδασκόντων
7ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου.



Δεν μπορείτε να παίζετε με την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
Εμείς ρωτάμε την αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών
Πόσα χρήματα διέθεσε ο Δήμος για συντήρηση σχολειών το 2012
Που θα πάει να κρυφτεί αν από την εγκατάλειψη ιδίως των δύο συγκροτημάτων στο Κάτω Χαλάνδρι στην Αριστοφάνους και Κρήτης που τα σχολεία είναι 40 χρονών και από καιρό έχουν προειδοποιήσει ότι είναι επικίνδυνα έχουμε κάποιο ατύχημα
Ο Νίκος Πανταζής με  τον Δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Σιδέρη Γεωργίου ενημέρωσε εγγράφως και με φωτογραφίες τον Δήμαρχο, την τεχνική υπηρεσία το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης .
Σήμερα παρά την πτώση σοφάδων που απαιτούν τουλάχιστον το ξύσιμο του υπόλοιπου νταβανιού για να αποφύγουμε νέα πτώση έχουμε υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα.
Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα ζητήσουμε την επέμβαση εισαγγελέα καταγγέλλοντας  τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο για ολιγωρία αμέλεια  και θέση σε κίνδυνο της ακεραιότητας των μαθητών


Αθλια η κατάσταση του 9ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου
E-mailΕκτύπωσηPDF


Αθλια κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο του 9ου δημοτικού σχολείου στην οδό Ζαλλόγγου στο Πολύδροσο, που από καιρό καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών.
Τοίχοι-σφουγγάρια από την υγρασία,ταβάνια που έσταζαν νερό λόγω νεροποντής,σφουγγαρίστρες και κουβάδες στους διαδρόμους, πλακάκια ξηλωμένα λόγω υγρασίας,βουλωμένες τουαλέτες και το χειρότερο από όλα ηλεκτρολογικοί πίνακες διαβρωμένοι από το νερό και την υγρασία.Την ώρα της επίσκεψης μια ολόκληρη πτέρυγα δεν είχε ρεύμα λόγω βραχυκυκλώματος ενώ από ότι πληροφορηθήκαμε αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο.Από ότι μάθαμε τα προβλεφθέντα από πέρυσι έργα αποκατάστασης ουδέποτε έγιναν παρά τις υποσχέσεις του αντιδήμαρχου τεχνικών υπηρεσιών.Αναρωτιέται κανείς αν περιμένουν να πέσουν και τα ταβάνια όπως στο 7ο-10ο για να παρέμβουν.








 Πριν λίγες ημέρες πάλι ο Δήμος αποφάσίσε   έργα συντήρησης 150.000 Ευρώ. Προφανώς υπολογίζει και τα περυσινά αφού και τότε και τώρα δεν θα κάνει απολύτως τίποτα.
Ντροπή σας να παίζεται με την σωματική ακεραιότητα των μαθητών


Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 11ης/2013 Έκτακτης Συνεδρίασης
της Οικονοµικής Επιτροπής
Αριθ. Απόφασης 276/2013
 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η
Σύνταξη όρων δηµοπρασίας του έργου
‘Έργα συντήρησης και επισκευών στις
σχολικές µονάδες, ∆ήµου Χαλανδρίου’,
Α.Μ. 6/2013, προϋπ. 150.000,00 € µε
Φ.Π.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.