Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ιδιοκτήτες και Περίοικοι παίρνουν θέση για τον καταυλισμό.ΜΑΤ και Καταδάφιση!!!

Ανοιχτή επιστολή για τους ΡομάPDFΕκτύπωσηE-mail
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 10:26
kataylismos-tsigganwn-1Προς  όλους τους Βουλευτές της Β’ Περιφέρειας  Αθηνών

Κυρίες και Κύριοι

Επειδή ο κοινός νους δεν αντέχει πλέον την εθελοτυφλία της Πολιτείας και επειδή μια εύνοια  προς κάποιον  συνεπάγεται συνήθως μιαν αδικία προς κάποιον άλλον,  σας παρακαλούμε θερμά να ασχοληθείτε  και να παρέμβετε με όποιον τρόπο δύνασθε στο σοβαρό ζήτημά μας. Ζητούμε τη συνδρομή σας,  ώστε να ματαιωθεί η απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  κ. Καλογερόπουλου, η οποία αφορά στη μεταστέγαση του τσιγγάνικου καταυλισμού του Νομισματοκοπείου, λόγω της κατεδάφισής του,  σε παρακείμενο χώρο ιδιοκτησίας του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει  τραγική υποβάθμιση ζωής και απώλεια ενός αθλητικού κέντρου και χώρου πρασίνου, απαραίτητου στην περιοχή μας.


Θεωρούμε πως τέτοιου είδους αποφάσεις και μάλιστα μετά από τα 40 χρόνια της ομηρείας μας, ουδόλως  διευκολύνουν  την υποτιθέμενη βούληση για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  που επικαλούνται  ορισμένοι Διεθνείς Ανθρωπιστικοί Οργανισμοί, κάποιες  Ανεξάρτητες  Αρχές  και κάποιες ύποπτες ΜΚΟ  και ουδόλως συμβάλουν στην αποκατάσταση  της Νομιμότητας. Η υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έπρεπε να έχει ως μοναδικό στόχο την εξάλειψη των μειονοτικών χαρακτηριστικών, βάσει των αρχών της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας  και όχι  την ανάδειξη αυτών, οπότε και την αυτονόητη διατήρηση των μειονοτήτων.

Η ομαλή ένταξη των τσιγγάνων - που διαβιούν σε καταυλισμό - στο κοινωνικό σύνολο, με αδιανόητες αποφάσεις μεταστέγασης του συνόλου του καταυλισμού  μάλλον αναβάλλεται οριστικά και αμετάκλητα!  Καθότι με την άδεια πλέον της υπεύθυνης  Πολιτείας  θα συνεχίζουν να παραμένουν οι διαβιούντες σε συνθήκες  καταυλισμού-γκέτο, με όλα τα συμπαρομαρτούντα μιας τέτοιας μορφής διαβίωσης.

Η μεταστέγαση του καταυλισμού διασφαλίζει μόνον συνθήκες υγιεινής, λόγω των προαπαιτούμενων υποδομών στο χώρο, που θα επιλεγεί. Καθότι τα υπόλοιπα  που αφορούν στον «ιδιαίτερο» τρόπο ζωής τους, στην πανθομολογούμενη παραβατικότητά τους και τον παρασιτισμό τους,   και στο μη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ποιότητας ζωής των περιοίκων τους, θα παραμείνουν τα ίδια, αν δεν ενταθούν λόγω του εφησυχασμού τους, από τη νόμιμη πλέον στέγασή τους. Οπότε ομαλή κοινωνική ένταξη με περιχαράκωση χωροταξικών ορίων, όπως προφανέστατα  διατηρεί  ένας καταυλισμός, δεν συνάδουν.

Στη δική μας περίπτωση, η γιγάντωση του συγκεκριμένου καταυλισμού οφείλεται στη σκανδαλώδη μακροχρόνια αδράνεια της επίσημης Πολιτείας και σε λάθη και παραλήψεις των εμπλεκομένων Αρχών. Ωστόσο μετά τον μακροχρόνιο αγώνα των ιδιοκτητών των καταπατημένων αγροτεμαχίων και των συνεχών και εύλογων διαμαρτυριών  των δεινοπαθούντων περιοίκων, δόθηκε μία λύση απολύτως  πρόχειρη και προφανώς εκδικητική   προς τους νόμιμους κατοίκους της περιοχής. Διαλαλούσαμε  χρόνια προς κάθε κατεύθυνση, πως εξ αιτίας της καταπάτησης  της γης μας και της γειτνίασης,  έχουμε εμείς μεταβληθεί σε ευπαθή ομάδα και έρχεται τώρα η αναιτιολόγητη  απόφαση  του Γ.Γ. κ. Καλογερόπουλου  να το επισφραγίσει αυτό και επισήμως! Η απόφαση αυτή τιμωρεί τους νόμιμα διαμένοντες κατοίκους στην περιοχή μας, επιβραβεύοντας παράλληλα τους καταπατητές των περιουσιών μας και δυνάστες της ζωής μας. Αν αυτός δεν είναι ένας ιδιότυπος ρατσισμός σε βάρος των πλειονοτήτων, τότε τί θα μπορούσε να είναι; Στην ουσία μας λέει η Πολιτεία – διά του λειτουργού της - να πριμοδοτήσουμε την παρανομία τους και να προικίσουμε με οικόπεδο και σπίτι, εκείνους που δεν θέλησαν ποτέ να νοιαστούν και να δουλέψουν για να εξασφαλίσουν τη στέγη τους, όπως  κάναμε όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες.

Τις θέσεις μας και τις ενστάσεις μας, απέναντι στην παράλογη απόφαση τις εκφράζουμε στη Διαμαρτυρία μας, η οποία έχει διανεμηθεί στην πόλη μας και έχει αρχίσει η συλλογή υπογραφών και την οποία σας επισυνάπτουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας. Περιμένουμε δε  μετά από 40 χρόνια, την άμεση κατεδάφιση του καταυλισμού, σύμφωνα με την ξεκάθαρη Εισαγγελική Παραγγελία, με την οποία αποδίδεται επιτέλους Δικαιοσύνη στους νόμιμους ιδιοκτήτες της γης και στους δεινοπαθούντες περιοίκους, καθώς  και τη μη μεταστέγαση του καταυλισμού μέσα στον ιστό της πόλης μας, διότι αυτό θα σημαίνει τη συνέχιση της ομηρίας των περιοίκων από τη γειτνίαση με το νέο γκέτο.

Αναμένουμε  λοιπόν από εσάς, που έχετε εκλεγεί από εμάς για την προάσπιση των συμφερόντων της Β΄ Περιφέρειας Αθήνας, να μας αποδείξετε εμπράκτως πως βρίσκεστε στην  πλευρά της Νομιμότητας  και πως η Ισονομία και η Ισοπολιτεία παραμένουν ως Αρχές σας πάντα και όχι μόνον ως προεκλογικές εξαγγελίες!

Με τιμή

Οι ιδιοκτήτες και οι περίοικοι

Ευάγγελος Θεοδωράκος εκπρόσωπος ιδιοκτητών

Αφροδίτη Χατζηγεωργίου  εκπρόσωπος περιοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.