Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Οι σοφάδες στα σχολεία του Κάτω Χαλανδρίου πέφτανε απο πέρυσι.Ακόμη δεν αξιώθηκε ο Δήμαρχος να ασχοληθεί.Εμείς τον προειδοποιούμε θα πάει φυλακή αν δεν φροντίσει τα σχολεία


Αγαπητοί Γονείς

 
Όλοι μας πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία μας και τα δυσάρεστα – επικίνδυνα –γεγονότα με στόχο να τα αποφύγουμε στο μέλλον.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ασφάλεια των παιδιών μας.
Σήμερα λοιπόν ξανάρχεται στο προσκήνιο το θέμα της επισκευής της οροφής στο 7ο δημοτικό σχολείο
Τα δυο κείμενα που ακολουθούν μας  ενημερώνουν, το πρώτο για το συγκεκριμένο συμβάν και το δεύτερο για δικαστική απόφαση  φυλάκισης για μη συντήρηση σχολικού κτιρίου
Εμείς πάντα είμαστε δίπλα σας – και σε επίπεδο διαμαρτυρίας( για πίεση στους Υπεύθυνους) -  ο Δημοτικός σύμβουλος Σιδέρης Γεωργίου είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για το συμβάν και πήγε αμέτρητες φορές στο σχολείο από ανησυχία      
Και σε επίπεδο άμεσης βοήθειας ο Σιδέρης Γεωργίου και ο Αθανάσιος Μακρής εξασφάλισαν δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για το 7ο δημοτικό και 10ο  δημοτικό σχολείο. Ενώ λίγες μέρες αργότερα ο Αθανάσιος Μακρής παρέδωσε και μια τηλεόραση στο 7ο δημοτικό.

 Να είστε σίγουροι ότι παρακολουθούμε στενά το θέμα και δεν θα χαρίσουμε τίποτα σε  κανέναν. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι η πρώτη προτεραιότητα.        

 
Με εκτίμηση
Αθανάσιος Μακρής
Υπεύθυνος Κάτω Χαλανδρίου
 

ΠΗΓΗ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

 

Κατέρρευσε ο σοβάς

Ωστόσο, το μέγεθος του προβλήματος φάνηκε όταν, την προηγούμενη εβδομάδα, ένα μεγάλο κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε και έπεσε από το ταβάνι αίθουσας διδασκαλίας του 2ου ορόφου στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 10ου Δημοτικού. Στη συγκεκριμένη αίθουσα κάνουν μάθημα παιδιά της Στ’ Τάξης, τα οποία ευτυχώς δεν κινδύνεψαν, καθώς εκείνη την ώρα το σχολείο ήταν κλειστό. Η εφημερίδα μας μίλησε για το θέμα με τον διευθυντή του 7ου Δημοτικού Γιώργο Κυριαζόπουλο, ο οποίος

μας ενημέρωσε ότι η αποκόλληση οφείλεται στο γεγονός ότι έχει καταστραφεί η μόνωση του κτηρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα από την υγρασία. Όπως υπογράμμισε, η παλαιότητα του κτηρίου, το οποίο είναι κατασκευής του 1971, σε συνδυασμό με την ελλιπή συντήρηση, έχει ως αποτέλεσμα αυτό να εμφανίζει πολλά και σημαντικά προβλήματα. 

Ωστόσο, ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού τόνισε ότι, από τον Φεβρουάριο του 2012, ο ίδιος είχε ενημερώσει τον Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία με αναλυτική έκθεση για όλα αυτά, ενώ στην ίδια κίνηση προέβη και φέτος και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες πριν το συμβάν. 
 
 
 
 
 

 

Οκτώ μήνες φυλακή για τη μη συντήρηση σχολείου




Σε οκτώ μήνες φυλακή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας και όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής για τον τραυματισμό μαθητή σε σχολείο.

Το ατύχημα και ο τραυματισμός αφορούσε πτώση ανεμιστήρα και το δικαστήριο έκρινε σύμφωνα με το νόμο ότι τόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όσο και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής οφείλουν να εξασφαλίζουν την ακέραια συντήρηση των σχολείων, είτε να εκκινούν τις απαραίτητες διαδικασίες. Σύμφωνα με το νόμο μάλιστα εφόσον αδυνατούν να κάνουν τις απαραίτητες επισκευές έτσι ώστε τα παιδιά να είναι ασφαλή θα μπορούσαν να εισηγηθούν μέχρι και τη προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολείου. 

Το δικαστήριο πάντως βασίστηκε σε σειρά ανάλογων δικαστικών αποφάσεων όπου ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών και τα μέλη των σχολικών επιτροπών και τις αντιπολίτευσης, είναι απόλυτα υπεύθυνα για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί στο σχολείο και αποδειχθεί ελλιπής συντήρηση.

myota

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.