Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

O Κουράσης είναι ο μόνος δήμαρχος στην ιστορία του Χαλανδρίου που δεν έχει δώσει ούτε ένα Ευρώ στους Συλλόγους της πόλης

Δεν ξεχνάμε τις Ρίζες μας
Η  δικαιολογημένη έκρηξη αγανάκτησης  του Συλλόγου Μικρασιατών  Ρίζες για την παθητική και αρνητική θέση του Δήμου προς το Σωματείο  τους που είναι από τα πιο μεγάλα στο Χαλάνδρι σε αριθμό μελών βάζει επιτακτικά το πρόβλημα των συλλόγων της πόλης και της υποχρέωσης  που έχει ο δήμο να βοηθήσει την προσπάθεια τους.
Ταυτόχρονα βάζει και    στις Δημοτικές παρατάξεις την δική τους ευθύνη για ότι θα μπορούσαν να κάνουν  για να αναγκάσουν τον Δήμο να ασχοληθεί με το θέμα.
Η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση Κουράση δεν ασχολήθηκε με κανένα πρόβλημα της πόλης. Δεν μπορεί να προστατεύσει το Χαλάνδρι από την επιδημία των Μπαρ, άφησε το Αετοπούλειο στην τύχη του, εκμισθώνει το θέατρο ρεματιάς ακόμη και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη σε επιτήδειους για ελάχιστα Ευρώ, δεν διαθέτει πολιτιστικό κέντρο και είναι ο μοναδικός Δήμαρχος στην επικράτεια άλλα και στο Χαλάνδρι που στην θητεία του δεν έχει ενισχύσει ούτε με ένα Ευρώ τους συλλόγους ενώ ο Δημοτικό Κώδικας του το επιτρέπει.
 θα ήταν υπερβολή να του ζητήσουμε να ενδιαφερθεί για  τον Πολιτισμό  τον αθλητισμό και τους ανθρώπους που μόνοι τους παλεύουν στου Συλλόγους.
Δεν σκέφτεται ότι στον Πολιτισμό αυτό που δεν κάνει ο ίδιος και η πολιτεία το κάνουν κάποια φωτισμένα μυαλά που ατομικά ή συλλογικά μας συνδέουν με τις ρίζες μας, με τις λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούσαν  οι παλαιότεροι, με τους χορούς που διασκέδαζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, με το έθιμα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές με όλα αυτά που μας διατηρούν ως Ελληνικό Έθνος.

Αυτό μας προσφέρουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι μας θυμίζουν τις πατρίδες μας ,μας συνδέουν με τον τρόπο ζωής των προγόνων μας ,μας θυμίζουν την ευθύνη της συνέχειας, δεν μας γυρίζουν στο παρελθόν γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει, αλλα ενισχύουν την μνήμη μας που πολλοί την θέλουν αδύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.