Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Κατηγορώ Μικρασιατών κατα Κουράση

Τη δυσαρέσκεια όλων των Μικρασιατών προκαλεί ο Δήμος Χαλανδρίου

logo rizes (1)
Ο Δήμος Χαλανδρίου συνεχίζει όπως φαίνεται να αγνοεί τον Σύλλογο Μικρασιατών Χαλανδρίου   και αυτό προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια  όλων των Μικρασιατών, όχι μόνο του  Συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτων Ρίζες.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες στο πλευρό του Συνδέσμου θα βρεθεί όχι μόνο το Δίκτυο Μικρασιάτης  αλλά και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας μαζί με δεκάδες Συλλόγους, τόσο με ψηφίσματα όσο και με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο  και θα επιδιώξουμε  συνάντηση με τον Δήμαρχο, ώστε να βρεθεί λύση στα αιτήματα των Μικρασιατών Χαλανδρίου.
Ακολουθεί  η επιστολή του Προέδρου  Συνδέσμου  Μικρασιατών Ρίζες προς τα ΜΜΕ:
Χαλανδραίοι, Χαλανδραίες
Πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε γιατί γράφουμε όλα αυτά για τον αδρανή Δήμο Χαλανδρίου ως προς τα Πολιτιστικά Σωματεία.
Δεν είχαμε και δεν έχουμε επιθετική τάση προς κανένα άνθρωπο και προς καμία δημοτική παράταξη.
Τον Δήμαρχο Γιώργο Κουράση τον γνωρίζω προσωπικά και επειδή γνωρίζω τι άνθρωπος είναι, επειδή περιμέναμε όλοι μόλις βγει Δήμαρχος ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία, ως πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ρίζες, έχω μείνει άφωνος με την αδιαφορία της παράταξης του προς τον Σύλλογο μας σε πράγματα απλά που δεν κοστίζουν, όμως είναι αναγκαία και λειτουργικά για ένα τόσο μεγάλο Σύλλογο.


Πριν ενάμιση χρόνο, πήγαμε στο Δημαρχείο και μας δέχθηκε ο Δήμαρχος. Άκουσε τα προβλήματά μας και τους στόχους μας, που μόνο καλό έχουν να κάνουν για το Χαλάνδρι αυτοί οι στόχοι.
Ζητήσαμε μέρος να χτίσουμε τον πρώτο μας ναό στην Αθήνα και γενικότερα στη Νότια Ελλάδα, 60 τετραγωνικών μέτρων αφιερωμένο στον Ιερομάρτυρα Άγιο Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης.
Ζητήσαμε να μας παραχωρηθεί όλο το μικρό οίκημα που στεγαζόμαστε, όχι για να το κάνουμε τσιφλίκι μας, αλλά επειδή στα 9 τετραγωνικά που μας έχουν παραχωρήσει δεν χωράει κανείς, ούτε για μαθήματα, ούτε για εκδηλώσεις ούτε για να λειτουργήσει ο Σύλλογος όπως πρέπει.
Του μιλήσαμε για τη διαμόρφωση του Πάρκου με τις μπασκέτες στον Συνοικισμό με δικά μας έξοδα(!) και δε ζητήσαμε ούτε ένα ευρώ.
Τα μοναδικά χρήματα που δώσανε είναι για την ορχήστρα που κάναμε εκδήλωση για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιάτικη γενοκτονία.
Χρήματα που κάλυψαν μόνο το 10% από τα έξοδα της γνωστής εκδήλωσης που κάνουμε κάθε χρόνο στον Συνοικισμό και φέτος θα γίνει στις 28 Σεπτέμβρη.
Είμαστε εθελοντές και το μόνο που κάνουμε είναι να δίνουμε τον προσωπικό μας χρόνο και τα χρήματά μας για να είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια και να δίνουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
Πριν φύγουμε λοιπόν από το γραφείο του μας είπε ότι θα έρθει σε μια εβδομάδα από το τον Σύλλογο να μιλήσουμε για τα θέματα που συζητήσαμε και να ακούσει σε ένα καφέ και τους κατοίκους που είναι οι παλαιότεροι στο Χαλάνδρι.
Αφού το Χαλάνδρι είχε 1.200 κατοίκους και με τους Μικρασιάτες έφτασε τους 7.000 περίπου.
Από πέρσι μέχρι τώρα έχει υποσχεθεί μπροστά σε κόσμο σε εκδηλώσεις μας ότι θα μας βοηθήσει.
Ούτε όμως μας βοήθησε, αλλά ούτε ήρθε και ποτέ στον Σύλλογο παρόλο που μας υποσχέθηκε.
Ενάμιση χρόνο δεν έχει έρθει.
-Εσείς πως το βλέπετε αυτό;
Μαθαίνω από άλλα Σωματεία τις σχέσεις τους με το Δήμο.
Στην Πεντέλη κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα ο Δήμαρχος καλεί τα πολιτιστικά Σωματεία και κάθονται όλοι μαζί και συζητάνε!!!!
Εδώ στο Χαλάνδρι ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού δεν έχει καν επαφή με τα Πολιτιστικά Σωματεία!!!
Μιλάμε για πλήρη αδράνεια φίλες και φίλοι!!!!
Μοναδικό φαινόμενο!!!!
Με τις νεροποντές που μέχρι και το CNN έδειξε στο Συνοικισμό, τα μέλη μας έστησαν μια πολιτική προστασία και στην κυριολεξία έσωσαν ζωές ανθρώπων!
Μέχρι και εχθές καθαρίζαμε φρεάτια γιατί με λίγες σταγόνες που έριξε πριν μια εβδομάδα πήγαμε να γίνουμε λίμνη!
Δεν τα έχουμε με τον Γιώργο Κουράση, τα έχουμε με τον Δήμαρχο και την παράταξη του.
Το μόνο που ξέρουν είναι να περνάει Αντιδήμαρχος κ. Κρανίδης και να ζητάει να κάνουμε «δράση» δηλαδή να μαζέψουμε σκουπίδια από τα πάρκα!!!!
Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!!
Ζητάμε να αλλάξει η οδός Καρελα για πολλούς λόγους που δε χρειάζεται να αναπτύξουμε τώρα και να μετονομαστεί σε «Μικρασιατών Προσφύγων» αφού είναι ο κεντρικός δρόμος του Νέου Χαλανδρίου Συνοικισμού και η μόνη είσοδος στο Χαλάνδρι από την Λεωφ. Κηφισίας.
Είμαστε ανοιχτοί και έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για την πόλη μας, αλλά όταν βλέπουμε ότι υπάρχει αντίκρισμα, όχι όταν μας εκμεταλλεύονται.
Εγώ ως πρόεδρος απαγορεύω στα μέλη μας και τα παιδιά του Συλλόγου να πάνε εθελοντές και να τα πιάσει κορόιδα κάθε φιλόδοξος.

Υ.Γ. Τα εγγόνια των προσφύγων δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία όπως γνωρίζετε.

Ένας από τους χορηγούς μας είναι ο επιχειρηματίας Νίκος Σπανός όπου έχει απορροφήσει για δουλειά αρκετά από τα παιδιά του Συνοικισμού.
Πριν λίγες μέρες ο Δήμος του σφράγισε το μαγαζί με τη δικαιολογία των ντεσιμπέλ!!!!
Λες και δεν υπάρχουν μαγαζιά στην πλατεία!
Δεν ακούνε οι άλλοι μουσική…. βαράνε παλαμάκια.
Το αποτέλεσμα ήταν τόσα παιδιά να μείνουν χωρίς μεροκάματο σε καιρούς που έχουν να πληρώσουν χίλια δύο χρέη.
Κυνηγάει όσους μας βοηθάνε, κύριοι θα το πληρώσετε ακριβά….

Νίκος Καραμπουρνιώτης
Πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών  Χαλανδρίου Ρίζες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.