Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ομιλία Νίκου Πανταζή στην συνέλευση κατοίκων Κάτω Χαλανδρίου Εμείς παίρνουμε το ρίσκο της πρότασης για να δείξουμε ότι και σαν αντιπολίτευση τολμάμε να παίρνουμε θέσεις και να προτείνουμε λύσεις, για να μπορούμε αύριο να ζητήσουμε να μας εμπιστευθείτε σαν Διοίκηση



Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα  οι περίοικοι της Ίριδος  γιατί  είναι η καθημερινότητα τους, οι ιδιοκτήτες γιατί δεν μπορούν να μπουν στις ιδιοκτησίες οι αθλούμενοι του Απόλλωνα γιατί θα στερηθούν τον Αθλητικό χώρο, οι της Λευκωσίας γιατί ξέρουν τι τους περιμένει.
Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν το θέμα σε σχέση πάντα με τους τσιγγάνους
και όχι με την αξία που έχει η συγκεκριμένη περιοχή όχι μόνο για τον Αθλητισμό άλλα για την ποιότητα ζωής του Κάτω Χαλανδρίου ,αλλά και της ευρύτερης περιοχής της πόλης
 μπορούμε να αποκτήσουμε ένα μοναδικό αστικό πάρκο σε μια εποχή που η ανάπτυξη είναι συνδεδεμένη με το μπετόν.
Την ευθύνη της δημιουργίας και διόγκωσης
του Καταυλισμού την έχουν όλες οι διοικήσεις του Δήμου και αν κάνουμε καταλογισμό είναι για να γνωρίζετε και εσείς και να κρίνετε εκείνους που προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους άλλους.
Μπορούμε να καταλήξουμε ότι κάποιοι φταίνε περισσότερο άλλα αυτός ο Καταλογισμός δεν λύνει του πρόβλημα μας.
Αν είμαστε σκληροί με την διοίκηση  Κουράση είναι γιατί αυτή είναι η διοίκηση του δήμου σήμερα, η βόμβα έσκασε στα χέρια της  και η ίδια λειτούργησε  όπως  και οι προηγούμενες δεν έκανε απολύτως τίποτα  και για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να ρίξει το βάρος στον κακό Καλογερόπουλο και να στείλει την λύση λίγα χρόνια μετά με την προσφυγή που θα καταθέσει.


Όσοι ήσασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο διαπιστώσατε ότι κανείς εκτός από εμάς δεν έκανε ολοκληρωμένη  πρόταση .
 Και η δική μας πρόταση για την μεταστέγαση όλου του καταυλισμού στο ΧΕΗ της Ηρακλείτου θα δημιουργήσει προβλήματα σε κάποιους συνδημότες μας οι οποίοι μάλιστα μας ενόχλησαν ήδη και μας πιέζουν να την αποσύρομε.
Μετακινεί όμως όλο τον Καταυλισμό ,σώζει το γήπεδο δεν περιμένει από άλλους να δώσουν λύση και έχει το μικρότερο κόστος στην ζωή των συμπολιτών μας αφού ο χώρος που προτείναμε  στις τρεις πλευρές του έχει μεγάλους οδικούς άξονες.
Δεν περιμένουμε  κάτι από την διοίκηση του Δήμου αν δεν την αναγκάσουμε, άλλωστε και οι ίδιοι οι κάτοικοι κάνουν ξεχωριστή προσφυγή  γιατί  δεν την εμπιστεύονται.
 Η Πεδα- τεδκνα τότε η ένωση δήμων Αττικής το 2010 με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε μελέτη για την εξεύρεση χώρων μεταστέγασης των τσιγγάνων του Βοτανικού .Ακούσατε ποτέ κάτι  θάφτηκε η μελέτη.
Δεν περιμένουμε τίποτα από το κράτος που έχει αυτό το πρόβλημα Πανελλαδικά και δεν έχει χρήματα αυτή την στιγμή για να επενδύσει  για τους τσιγγάνους.
Μένει να ξεκαθαρίσουμε που βρισκόμαστε
 και τι θέλουμε.
Όλοι θέλουν την λύση που είναι η μετακίνηση του καταυλισμού
Δεν δίνουν λύση οι προσφυγές πρέπει να γίνουν άλλα μας δίνουν μόνο χρόνο ακόμη και αν πάρουμε προσωρινή διαταγή αναστολής που είναι αμφίβολο πολύ περισσότερο αν πάμε για ακύρωση μιλάμε για χρόνια, αρα ο καταυλισμός παραμένει εκεί.
Έχουμε μια απόφαση Κατεδάφισης που στηρίζεται σε δικαστική απόφαση και δεν πρέπει να την χάσουμε.
Δεν μιλάμε για μεταστέγαση ενός Καταυλισμού γιατί ο χώρος των τσιγγάνων δεν έχει ούτε τα ελάχιστα που απαιτεί ένας Καταυλισμός και αυτό από μόνο του είναι λόγος να απαιτήσει και το ΕΠΣΕ την μετακίνηση
Διαμαρτύρονται  οι κάτοικοι γιατί οι τσιγγάνοι που παρανομούν,  προστατεύονται καλύτερα  από τους ίδιους .
1)Η αλήθεια είναι ότι με την Κοινοτική οδηγία 2000/43 και τον Ν.3304/05 άρθρο 16  γίνεται λόγος  για την εξάλειψη διακρίσεων για άτομα που μειονεκτούν λόγω  εθνοτικής  η φυλετικής καταγωγής .Οι τσιγγάνοι απολαμβάνουν ιδιαίτερης προστασίας γιατί παρουσιάζονται όχι ως καταπατητές άλλα ως κυνηγημένοι θύματα ρατσιστικά, επειδή ακριβώς οι διοικήσεις του Δήμου τους άφησαν εκεί σχεδόν τριάντα χρόνια
2)Κανένα μέτρο αποβολής  των Ρομα δεν μπορεί να ληφθεί πριν τους παραχωρηθεί κατάλληλη εναλλακτική στέγαση και αυτό δεν το λέμε εμείς
Γι'αυτό άλλωστε πήραν με προσφυγή δική  τους δικαστική  αναστολή στην πρώτη απόφαση του Καλογερόπουλου τον Σεπτέμβριο ,που δεν πρότεινε χώρο μεταστέγασης άλλα μόνο Κατεδαφιση. Υπαρχει απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας και νομολογία ακόμη και Διεθνής πάνω σε αυτό το θέμα.
Την πρόταση μας προς τον Δήμο με  ορισμό συγκεκριμένων χώρων μεταστέγασης την υποβάλλαμε και στον Καλογερόπουλο και ανακοινώνουμε σήμερα τα αποτέλεσμα αυτή της προσπάθειας που είναι έγγραφη απάντηση για να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα, και ξεκαθαρίζει την κατάσταση επίσημα.-
 Θα ακούσουμε με βάση τα νέα δεδομένα που σας δώσαμε τις δικές σα απόψεις και θα διατυπώσουμε την πρόταση
 Έχουμε την εικόνα της κατάστασης
Περίοικοι και ιδιοκτήτες Κατεδάφιση και να πάνε όπου θέλουν .Θα χρειασθεί βία δεν την εγκρίνουμε αξιακα, πιστεύουμε πρακτικά είναι αδύνατη. Αποτέλεσμα οι τσιγγάνοι παραμένουν  στο ίδιο μέρος.
Κάτοικοι Λευκωσίας –Σαρανταπόρου να μην έρθουν στην γειτονιά μας και προσφυγή για ακύρωση της απόφασης Καλογερόπουλου. Αν κερδίσουν δεν αποκλείεται νέα απόφαση άλλα σε κάθε περίπτωση το καλύτερο αποτέλεσμα της είναι ο καταυλισμός να μην έλθει στην Λευκωσίας άλλα να παραμείνει στην Ίριδος.
Απόλλωνας να σωθεί το γήπεδο και οι αθλητικοί χώροι. Ακόμη και αν δεν έλθουν οι τσιγγάνοι το γήπεδο για να σωθεί θέλει νέους αγώνες και αναθεώρηση. Ο χώρος ανήκει στο Υπουργείο είναι οικοδομήσιμος και δεν είναι ούτε Αθλητικός  χώρος ούτε Πράσινο.
Μερίδα που αναφέρεται σε σχεδιασμό Σταματιάδη και ένταξη στο σχέδιο θέλουν την παραμονή στο ίδιο χώρο σε διαμερίσματα. Γιατί όταν μιλάνε στην ευρύτερη περιοχή του Πεύκο Πολίτη μιλάνε από Εριφύλης  μέχρι Χαλανδρίου
Αντιρατσιστές  δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και νομίζουν ότι είναι αντιπαράθεση φυλετική κατοίκων -  τσιγγάνων .Εμείς τους λέμε είναι αγώνας για ποιότητα ζωής και των κάτοικων και των τσιγγάνων.
Δήμος πόντιος Πιλάτος πλήρης ανικανότητα ,να φύγει η λύση από τα χέρια μου . Που σημαίνει πάλι παραμένει η κατάσταση όπως έχει.

πρόταση
Εμεί προτείνουμε την μεταστέγαση όλου του Καταυλισμού στο ΧΕΗ Ηρακλείτου και προσθέτουμε και ένα δεύτερο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στην Αναπαύσεως  για να αποφύγουμε την δημιουργία  μεγάλου γκέτου.
Αυτή την πρόταση θα την κατεβάσουμε στον Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση
Αν δεν ψηφισθει  θα την υποβάλλουμε στον Γενικό Γραμματέα
Για να έχει ελπίδα χρειάζεται την στήριξη την δική σας ζητάμε λοιπόν να λειτουργήσετε σαν γενική συνέλευση και να πάει η πρόταση με  την στήριξη όλων. Για να γίνει πράξη από τώρα το σύνθημα μας «Παίρνουμε την πόλη στα χέρια μας»
Το Χαλάνδρι δεν είναι του Κουράση ή του Πανταζή ανήκει σε σας που είστε σήμερα εδώ και σε πολλούς άλλους απογοητευμένους που θα τους φέρουμε κοντά μας.
Γιατί εσείς θα χρειαστείτε και για την συνέχεια της θωράκιση του χώρου για την δημιουργία του Αθλητικού κέντρου και του Αστικού πάρκου με την αναθεώρηση και την ένταξη του Πεύκο πολίτη στο σχέδιο που προχωρά  ήδη πάλι με δικό μας αγώνα.



1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Νίκο

    Όπως και ενημερώσαμε τον άνθρωπο μας τον κύριο Αθανάσιο Μακρή θα στηρίξουμε την πρόταση σας για το καλό της περιοχής. Είναι η μόνη πρόταση με βάσιμες πιθανότητες επιτυχίας, δηλαδή να φύγει όλος ο καταυλισμός, μακριά από την περιοχή μας η οποία με σχέδιο δημιουργίας πάρκου... θα γλιτώσει από την πώληση. Σας περιμένουμε να τα πούμε και από κοντά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.