Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Υπάρχει Λύση .Ο Νίκος Πανταζής στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες για τον Καταυλισμό


Το Χ.Ε.Υ της Ηρακλείτου πρότεινε ο Νίκος Πανταζής για την μεταστέγαση των τσιγγάνων
Επιβεβλημένη η Μεταστέγαση  του Καταυλισμού των τσιγγάνων άμεσα.
Προτάσεις
1)Πρώτη μας κίνηση να αλλάξουμε την απόφαση της αποκεντρωμένης στο σκέλος της τοποθεσίας μεταστέγασης με υπόδειξη  άλλης τοποθεσίας που θα επιλέξουμε.
Προτείνω σαν τοποθεσία μεταστέγασης το ΧΕΥ της Ηρακλείτου.Στις τρεις πλευρές έχει μεγάλους οδικούς άξονες και μόνο στην  μία πλευρά θα επηρεάσει κατοικημένη περιοχή.
2) Αναθεώρηση τριών σημείων και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού στη γύρω από το Νεκροταφείο περιοχή Με την αναθεώρηση πετυχαίνουμε  εξασφάλιση του Αθλητικού χώρου του γηπέδου του Απόλλωνα που θα χαρακτηριστεί και πάλι Αθλητικός και  ταυτόχρονα επίλυση και άλλων δύο βασικών θεμάτων χρήσεων γης για να σταματήσει η εισβολή  των  Μπαρ στο Κέντρο της  εγκατάστασης της Υπηρεσίας καθαριότητας στα νεκροταφείο και ολοκλήρωσης του σχεδίου του πατήματος 2 μέχρι την Αναπαύσεως.
3)Συνεργασία δικηγόρων Δήμου και κατοίκων στην προσφυγή εναντίον της απόφασης.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Νίκου Πανταζή στο Δημοτικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε με  την πρόταση που διαβάσατε.Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί άμεσα στην Αποκεντρωμένη διοίκηση και δίνει οριστική λύση με το μικρότερο κόστος για την πόλη



Όταν επί σειρά ετών οι διοικήσεις του Δήμου και τέσσερις δήμαρχοι στην σειρά σκεπάζουν ένα πρόβλημα που βασανίζει μια ολόκληρη περιοχή, το διογκώνουν με παράνομες ενέργειες  όπως να κάνουν κάποιους δημότες χωρίς να έχουν μόνιμη κατοικία, να σκορπούν ένα εκατομμύριο Ευρώ για δήθεν βελτιώσεις των συνθηκών διαβίωσης του Καταυλισμού, να απεμπολούν δάνεια που εξασφάλιζαν ομαλή και γρήγορη μεταστέγαση, να ξεπουλάν τον πολύτιμο Αθλητικό χώρο σε ιδιώτες για να γίνει το Υπουργείο Οικονομικών, να  στερούν την ιδιοκτησία από (42)ιδιοκτήτες των καταπατημένων οικοπέδων, να δέχονται εν κρυπτώ τροποποιήσεις του Γ.Π.Σ που μετατρέπουν έναν αθλητικό Χώρο σε οικόπεδο  ,λογικό είναι να έρχεται η στιγμή της πληρωμής. Λάθη συνεχόμενα, λάθη που δεν διορθώθηκαν ενώ υπήρχε χρόνος και δυνατότητα και τα οποία συνεχίσθηκαν μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να έχουμε τώρα να πολεμήσουμε και μια απόφαση που λύνει το θέμα σε βάρος μας με τον χειρότερο τρόπο, στερώντας την νεολαία και την περιοχή από τον μοναδικό Αθλητικό χώρο.
 Θα ήταν τελείως διαφορετικό αν η απόφαση του Καλογερόπουλου έστελνε τους τσιγγάνους κάπου αλλού τότε άλλοι θα έπρεπε να παλέψουν για να την αλλάξουν και εμείς θα υποστηρίζαμε την Κατεδάφιση του Καταυλισμού και δεν θα επιδιώκαμε ούτε θα μας συνέφεραν οι αναβολές .

Δυστυχώς δεν πληρώνουν σε προσωπικό επίπεδο αυτοί που κάνουν τα λάθη αλλά πληρώνει η πόλη για την ανικανότητα και την σκοπιμότητα τους.
Οι ευθύνες υπάρχουν αλλά ο καταμερισμός που πρέπει να γίνει δεν βοηθάει στην επίλυση.
Η ομοψυχία υπάρχει είναι θετική αλλά και αυτή από μόνη της δεν φτάνει . Δεν αναφέρομαι στους ηρωισμούς και τις καραμπίνες που  επαγγέλλονται  κάποιοι, όχι γιατί δεν πιστεύω στους αγώνες αλλά γιατί αυτοί θέλουν κότσια και θα πρέπει να είναι η τελευταία μας λύση, όταν θα έχουμε αποτύχει με όλα τα άλλα μέσα.
 Τι μένει. να δούμε σοβαρά τα δεδομένα και να αποφασίσουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένες κινήσεις μέσα στο διάστημα που έχουμε με σκοπό να λύσουμε το πρόβλημα των τσιγγάνων και να σώσουμε τον Αθλητικό χώρο οριστικά.
Τα δεδομένα είναι
Πρώτο η απόφαση του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης που στέλνει τους τσιγγάνους στο γήπεδο του Απόλλωνα.
Δεύτερο Η ανάγκη μεταστέγασης των τσιγγάνων για την προστασία των ιδιοκτητών των καταπατημένων οικοπέδων, των περιοίκων της δημόσιας Υγείας αλλά  και των ίδιων των τσιγγάνων που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε τριτοκοσμικές συνθήκες.
Τρίτο δεδομένο είναι ότι σημαντικός αριθμός από τους τσιγγάνους του Καταυλισμού είναι δημότες Χαλανδρίου και δεν μπορεί να ισχυρίζεσαι πειστικά να πάνε σε άλλους δήμους.
Τέταρτο  ένας άγνωστος ακόμη αριθμός τσιγγανών πήρε δάνεια και δεν δικαιούται και πρόσθετη μέριμνα αφού με την λήψη του δανείου έπρεπε να μετακινηθεί.
Πέμπτο στην λίστα των τσιγγάνων του καταυλισμού που υπάρχει από την καταγραφή για τα δάνεια. Έχουμε (50)δικαιούχους σύμφωνα με την επιτροπή του Δήμου που διαχειρίσθηκε το θέμα και άλλους (17) που μας έστειλε το Υπουργείο χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις που έθετε η Υπουργική απόφαση . Από τους (50) νομότυπα δικαιούχους   οι (8)δεν είναι δημότες Χαλανδρίου.
 Συνεπώς έχουμε την ευθύνη μετακίνησης (42)οικογενειών με αφαίρεση όσων πήραν δάνεια, που αν είναι (17) όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος τους τότε μιλάμε για ευθύνη μεταστέγασης (25)οικογενειών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.