Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο Τα... κομπιουτεράκια για την άνοδο και τον υποβιβασμό!


(13-05-2013)
Τα... κομπιουτεράκια για την άνοδο και τον υποβιβασμό! (13-05-2013)
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ 2012/13

Για άλλη μια χρονιά ο προβιβασμός και ο υποβιβασμός σωματείων μεταξύ των κατηγοριών των Ενώσεων της Αττικής αλλά και στη Δ’ Εθνική αποτελούν γρίφο για δυνατούς λύτες.
Φέτος η κατάσταση έχει περιπλακεί ακόμα περισσότερο λόγω της αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών που σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή των μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική, έχει αφήσει ομάδες μετέωρες που δεν μπορούν να υπολογίσουν αν πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Εχουμε ενδιαφέρον στην Β'Κατηγορία που Ο Απόλλωνας το Σάββατο 18.00 μμ στο γήπεδο του στο Κάτω Χαλάνδρι θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α' κατηγορία κόντρα στον Παράδεισο .Η ισοπαλία ευνοεί την ομάδα μας.

Και στην Γ'Κατηγορία που ο Ατρομητος διεκδικεί την ανοδο στην Β" Κατηγορία κόντρα στην Αμιλα Περιστερίου εκτός έδρας και με την ισοπαλία να ευνοεί το Περιστέρι




ΕΠΣΑ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΑ πρωταθλητές στους δύο ομίλους αναδείχθηκαν οι Χαραυγιακός στον 1ο όμιλο και Δόξα Βύρωνα στον 2ο. Αυτό σημαίνει πως οι δύο αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν σε όμιλο μπαράζ την άνοδο στη νέα Γ’ Εθνική (συγχώνευση της σημερινής Γ’ και Δ’ Εθνικής). Ο κάθε όμιλος στα μπαράζ αποτελείται από 4 ομάδες που θα αναμετρηθούν σε δύο γύρους. Οι πρωταθλητές Αθηνών μπαίνουν στον ίδιο όμιλο με τους πρωταθλητές Πειραιά (Μοσχάτο και Εθνικό Πειραιά), όμως μόνο η πρώτη ομάδα του ομίλου θα κερδίσει την άνοδο.
Παράλληλα, στον 8ο όμιλο της Δ’ Εθνικής από τον οποίο οι 4 τελευταίες ομάδες οδηγούνται στις κατά τόπους ΕΠΣ, σε ότι αφορά ομάδες που ανήκουν στην ΕΠΣ Αθηνών, ΠΑΟ Ρουφ, Άγιαξ Ταύρου και Ιάσων πήραν την άγουσα για να επιστρέψουν μετά από χρόνια στα τοπικά (ο Αιολικός επιστρέφει στα πρωταθλήματα Λέσβου).
Από τη Δ’ Εθνική λοιπόν 3 ομάδες επανέρχονται στην Α’ κατηγορία ΕΠΣΑ, παράλληλα αβέβαιη είναι η άνοδος ενός εκ των 2 πρωταθλητών, ως εκ τούτου πέραν των δεδομένων 2 τελευταίων ομάδων κάθε ομίλου που οδηγούνταν στη Β’ κατηγορία, άλλες 4 έως και 5 ομάδες (2 ή 3 από κάθε όμιλο) θα βρεθούν να υποβιβάζονται, ανάλογα αν ο ένας από τους δύο πρωταθλητές πετύχει την άνοδο ή όχι. Με βάση τη σημερινή βαθμολογία, Αστέρας Ζωγράφου, Γαλάτσι (από τον 1ο όμιλο) και Ειρήνη Πετρούπολης (μαθηματικά υποβιβασμένη), Αττικός (από τον 2ο όμιλο) υποβιβάστηκαν, ενώ λόγω των ομάδων που έρχονται από τη Δ’ Εθνική υποβιβάστηκαν και οι Θύελλα Αγίου Δημητρίου, Παλαιό Φάληρο (από τον 1ο όμιλο) και Διάνα Ηλιούπολης, Παπάγος (από τον 2ο όμιλο) ενώ λόγω του ενδεχομένου να μην ανέβει κανείς εκ των πρωταθλητών της ΕΠΣΑ, Αγία Ελεούσα και Άγιος Ιερόθεος έδωσαν αγώνα μπαράζ. Ο νικητής του μπαράζ Άγιος Ιερόθεος εξασφάλισε την παραμονή του στην Α’ κατηγορία, ενώ η Αγία Ελεούσα θα υποβιβαστεί αν κανείς εκ των πρωταθλητών ΕΠΣΑ δεν καταφέρει να προβιβαστεί στη νέα Γ’ Εθνική.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Από την Β’ κατηγορία βάσει της προκήρυξης προβιβάζονται στην Α’ κατηγορία έξι (6) σωματεία. Οι τρεις πρωταθλητές των ομίλων της Β’ κατηγορίας, δηλαδή οι ΓΣ Καισαριανής, Ήφαιστος Περιστερίου και Θρίαμβος Αθηνών/Δάφνης κέρδισαν την απ’ ευθείας άνοδο στην Α’ κατηγορία.
Οι άλλες τρεις θέσεις θα χρειάζονταν αγώνες μπαράζ αν η βαθμολογική διαφορά του 2ου στη βαθμολογία από τον 3ο δεν είναι από 3 βαθμούς και πάνω. Αν η διαφορά 2ου και 3ου είναι έως και 2 βαθμούς, τότε διεξάγεται ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων στην έδρα του 2ου. Αν το αποτελέσμα του αγώνα είναι νίκη ή ισοπαλία τότε προβιβάζεται ο 2ος. Ο 3ος προβιβάζεται μόνο σε περίπτωση νίκης στον αγώνα μπαράζ. Με βάση λοιπόν τις τελικές βαθμολογίες, στον 1ο όμιλο ο Άφοβος κέρδισε την απ’ ευθείας άνοδο εις βάρος του Κολωνού, στον 2ο όμιλοο Γκυζιακός κέρδισε την απ’ ευθείας άνοδο εις βάρος του Θρίαμβου Χαϊδαρίου, ενώ στον 3ο όμιλο ο Απόλλων Χαλανδρίου θα δώσει εντός έδρας αγώνα μπαράζ με τον Παράδεισο Αμαρουσίου, με την ομάδα του Χαλανδρίου να ευνοείται και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος.
Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, οι ομάδες που τερματίζουν στη 15η και 16η θέση υποβιβάστηκαν απ’ ευθείας στη Γ’ κατηγορία, δηλαδή οι Αθηναΐδα και Πανιώνιος Καισαριανής στον 1ο όμιλο, Πατήσια και Μεταμόρφωση στον 2ο όμιλο και Λαρισαϊκός και Λυκόβρυση στον 3ο όμιλο. Όμως κι εδώ όλα εξαρτώνται από τις εξελίξεις στην Α’ κατηγορία και τα μπαράζ ανόδου, έτσι εκτός των παραπάνω, σίγουρα άλλες 3 ομάδες υποβιβάστηκαν, δηλαδή η 14η ομάδα κάθε ομίλου που είναι οι Χαλκηδονικός (1ος όμιλος), Κεραυνός Πετρούπολης (2ος όμιλος) και Κηπούπολη που βγήκε χαμένη στην ισοβαθμία με τον Φωστήρα Καισαριανής (3ος όμιλος). Οι ομάδες που τερμάτισαν στη 13η θέση κάθε ομίλου (Χρυσούπολη, Κουκάκι και Φωστήρας Καισαριανής) θα σχηματίσουν έναν όμιλο μπαράζ. Από αυτόν τον όμιλο, αν ο πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΑ ανέβει στη νέα Γ’ Εθνική, τότε θα υποβιβαστεί μόνο ο τελευταίος του ομίλου. Αν όμως ο πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΑ δεν ανέβει στη νέα Γ’ Εθνική, τότε οι 2 τελευταίες από τις 3 ομάδες θα υποβιβαστούν (δηλαδή συνολικά θα υποβιβαστούν 10 ή 11 ομάδες). Η κλήρωση για τη σειρά των αγώνων κατάταξης θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Μαΐου στα γραφεία της ΕΠΣΑ ενώ οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 25/05/2013, την Τετάρτη 29/05/2013 και την Κυριακή 02/06/2013.

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ίσως η απλούστερη των κατηγοριών αφού δεν υπάρχουν θέματα υποβιβασμού. Την άνοδο στη Β’ κατηγορία παίρνουν 9 ομάδες. Οι τρεις πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ κατηγορίας κέρδισαν την απ’ ευθείας άνοδο στην Β’ κατηγορία, δηλαδή με την τελική βαθμολογία τα Πετράλωνα που υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Κοψαχείλα από τον 1ο Όμιλο, και η Αρμενική Ένωση και τα Ιλίσια 2004 σε 2ο και 3ο όμιλο αντίστοιχα.
Οι άλλες έξι θέσεις σύμφωνα με την προκήρυξη κρίνονται σε αγώνες πλέι-οφ σε ζευγάρια που αφορούν τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 έως 5 κάθε ομίλου. Το ένα εκ των δύο ζευγαριών σχηματίζεται με τη 2η και την 5η ομάδα της βαθμολογίας, εκτός κι αν η βαθμολογική τους διαφορά είναι ίση ή μεγαλύτερη από 5 βαθμούς οπότε η ομάδα που τερμάτισε 2η ανεβαίνει απ’ ευθείας. Σε περίπτωση που χρειαστεί πλέι-οφ, διεξάγεται μόνο ένας αγώνας στην έδρα της ομάδας που θα τερματίσει στη 2η θέση η οποία μάλιστα κερδίζει την άνοδο ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας στο συγκεκριμένο αγώνα. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για το ζευγάρι που σχηματίζεται με την 3η και 4η ομάδα της βαθμολογίας, μόνο που εδώ απαιτείται διαφορά μεγαλύτερη ή ίση των 4 βαθμών για να μην διεξαχθεί αγώνας πλέι-οφ. Σε περίπτωση που χρειαστεί πλέι-οφ, διεξάγεται μόνο ένας αγώνας στην έδρα της ομάδας που θα τερματίσει στην 3η θέση η οποία μάλιστα κερδίζει την άνοδο ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας στο συγκεκριμένο αγώνα. Με βάση δηλαδή τις τελικές βαθμολογίες, στον 1ο όμιλο η Κοψαχείλα κέρδισε την απ’ ευθείας άνοδο εις βάρος του Άρη Βύρωνα,ενώ η Άμιλλα Περιστερίου οδηγείται σε εντός έδρας αγώνα μπαράζ με τον Ατρόμητο/Αστέρα Χαλανδρίου, με την ομάδα του Περιστερίου να ευνοείται και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος. Στον 2ο όμιλο η Νέα Σμύρνη κέρδισε την απ’ ευθείας άνοδο εις βάρος του Ιπποκράτη,όπως και ο Διαγόρας Αιγάλεω κέρδισε την απ’ ευθείας άνοδο εις βάρος του Τριφυλλιακού. Στον 3ο όμιλο ο Κρόνος Αθηνών κέρδισε σε αγώνα μπαράζ τον Κεραυνό Αγ.Βαρβάρας και ανέβηκε στη Β’ κατηγορία, όπως συνέβη και με τον ΑΟΝ Αργυρούπολης που επικράτησε του Ορφέα μέσα στο ΔΑΚ Αιγάλεω.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.