Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η παρέλαση για την επέτειο της 28ης στο Χαλάνδρι


Νίκος Πανταζής:Χαμός στα μέσα ενημέρωσης για την παρέλαση στο Χαλάνδρι. Για το εμβατήριο του ΕΑΜ,για την κατάργηση της εξέδρας,το περιεχόμενο της ομιλίας του δημάρχου.Διαμαρτυρία από τον Αδωνι,τον Πλέυρη,τον Τζήμερο και τοπικούς δεξιούς παράγοντες.Ας δούμε όμως τα πράγματα,όπως ακριβώς έγιναν.Ο δήμαρχος και οι περισσότεροι των συμβούλων παρέστησαν στην Δοξολογία ,παρά τις απόψεις περί θρησκείας που έχουν και οι οποίες είναι σεβαστές.Η διαδικασία κατάθεσης στεφάνων έγινε όπως πάντα.Οι αλλαγές αφορούν την κατάργηση της εξέδρας που καλώς έγινε και δεν χάσαμε κατι που παρακολουθήσαμε την παρέλαση μαζί με τους γονείς.Αυτά που ενόχλησαν καποιους ήταν το εμβατήριο της αντίστασης που ακούσθηκε με άλλα σαραντα τραγούδια και ακούσθηκε ευχάριστα αφού είναι ένα θαυμάσιο κομμάτι και αν δεν γινόταν ντόρος ελάχιστοι θα το ταύτιζαν με το ΕΑΜ και η ομιλία του Δημάρχου που κατά την γνώμη μου ήταν από τις καλύτερες που άκουσα ποτέ.Συνέδεσε τον αγώνα του λαού που ακολούθησε την κατοχή με τους αγώνες της αντίστασης και το σήμερα.Οι επέτειοι δεν αποτελούν μόνο γεγονότα μνήμης αλλά και παραδείγματα πράξεων και συμπεριφορών που πρέπει να μεταφέρονται στις νεώτερες γενεές.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014
www.fourtounis.grΗ φετινή παρέλαση στο Χαλάνδρι είχε αρκετές αλλαγές, σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε στο παρελθόν.
Ήταν ο λόγος του δημάρχου επικεντρώθηκε κυρίως στον αντιφασιστικό αγώνα του ελεύθερου κόσμου κατά του Άξονα.
Ήταν η έλλειψη εξέδρας για τους λεγόμενους επίσημους και Αρχές της πόλης, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρέλαση από το επίπεδο του πεζοδρομίου.
Ήταν η τοποθέτηση εξέδρας από την απέναντι πλευρά, πάνω στην οποία ανέβηκε η φιλαρμονική.
Ήταν η φιλαρμονική, που εκτός από τα συνήθη εμβατήρια (περνάει ο στρατός) παιάνισε και τον «ύμνο του ΕΑΜ» κάτι που ήταν πρωτόγνωρο.
Ήταν ότι μετά το τέλος της παρέλασης η φιλαρμονική, με την ενίσχυση δύο μπουζουκιών και ντραμς, έπαιξε το «Άξιον Εστί»  Ελύτη – Θεοδωράκη, τραγούδι Γιάννης Θωμόπουλος και μαγνητοφωνημένη απαγγελία Κατράκη.
Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ΠΕΑΕΑ (Εθνική Αντίσταση), για δικούς της λόγους, που «εξηγούσε» σε ανακοίνωση που μοίραζε, δεν συμμετείχε στον εορτασμό και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και πραγματοποίησε δική της εκδήλωση την περασμένη Κυριακή στον ίδιο χώρο.
Βρήκαμε στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύουμε ένα βίντεο από την παρέλαση καθώς και δικό μας φωτογραφικό υλικό.πηγή:Βασίλης Φουρτούνης
Βίντεο από την παρέλαση
Φωτογραφικό υλικό
http://www.fourtounis.gr/
http://www.fourtounis.gr/
http://www.fourtounis.gr/
http://www.fourtounis.gr/
http://www.fourtounis.gr/
http://www.fourtounis.gr/
http://www.fourtounis.gr/
http://www.fourtounis.gr/
http://www.fourtounis.gr/
http://www.fourtounis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.