Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Στον εισαγγελέα οι πέντε «απείθαρχοι» δήμαρχοι.Ο Νίκος Πανταζής μαζί με τον Σιδέρη Γεωργίου την Αμαλία Σαραντοπούλου της διοικούσας επιτροπής του 'Χαλάνδρι -Αναγέννηση και την Αννα Σούσου βρέθηκαν στην πράξη στο πλευρό του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσου στην αγώνα του για την τοπική αυτοδιοίκηση

Νίκος Πανταζής:Στηρίζω
τον δήμαρχο της πόλης μου και όλους τους δημάρχους που σηκώνουν  με προσωπικό ρίσκο ποινικό και πειθαρχικό το ανάστημα τους στις προσπάθειες της κυβέρνηση να μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση σε υπηρεσία του Κράτους.

Καταγγέλω την απουσία των άλλων παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων που έπρεπε να βρίσκονται εκεί.

Δεν φτάνουν μόνο τα ψηφίσματα ο δήμαρχος χρειάζεται και την φυσική μας παρουσία για να καταλάβει το κράτος ότι έχει απέναντι του όλη  την πόλη του Χαλάνδρίου.

Δυστυχώς με την κλήση του εισαγγελέα και πάλι η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο του Κράτους.

Μετά τον Καλλικρατη του Ραγκούση,τις μεταφορές αρμοδιοτήτων χωρίς ταυτόχρονα την μεταφορά των οικονομικών πόρων,τις απαγορεύσεις προσλήψεων,τις μειώσεις των προβλεπομένων πόρων κατά 40%,τον ασφυκτικό έλεγχο του Ελεγκτικού συνεδρίου,την σκόπιμη και συνεχόμενη υπονόμευση για δήθεν παράνομες πράξεις και σκάνδαλα ,έρχεται και η δίωξη των δημάρχων που στην ουσία λένε για πρώτη φορά όχι,γιατί μέχρι τώρα σε όλα τα εγκλήματα εναντίον της αυτοδιοίκησης δεν κουνήθηκε κανείς δήμαρχος.

Αναρτήθηκε: 23.10.2014
dikaiosiniΠροθεσμία για την επόμενη Πέμπτη πήρε , η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να εξεταστεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις, στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει σε βάρος πέντε δημάρχων της χώρας για την άρνησή τους να παραδώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων των δήμων, ύστερα από αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων στους οποίους προΐστανται.
Προθεσμία πήρε επίσης και ο  δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος έως την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις, διότι αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.
Οι δήμαρχοι προσέρχονται με την κατηγορία της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.
Επίσης, έχουν κληθεί ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη – Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.