Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014


Η πιο πολυσύχναστη και βρώμικη πισίνα στον κόσμο, όπου η επίσκεψη μπορεί να αποβεί μοιραία [εικόνες]

07.02.2014 13:38
Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους η πισίνα να είναι συνώνυμο της άθλησης, ωστόσο στην Κίνα χρησιμοποιούνται απλώς για δροσιά αφού τις καλοκαιρινές μέρες όπου η ζέστη χτυπάει κόκκινο, μετατρέπονται σε... ουράνια τόξα, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν με τα σωσίβια τους.
Η έλλειψη εγκαταστάσεων για κολύμβηση είναι ο κύριος λόγος που προκαλείται όλος αυτός ο συνωστισμός στην «Νεκρά Θάλασσα της Κίνας», μια πισίνα με θαλασσινό νερό που βρίσκεται στην επαρχία Σιτσουάν και καλύπτει έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων. Η πισίνα φιλοξενεί 10.000 επισκέπτες τη φορά και το στρίμωγμα δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Υγείας της Κίνας, το 10% από τις πισίνες υπερβαίνει το όριο, ασφαλούς για τα επίπεδα, της ουρίας (που προέρχεται από τα ούρα).
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης, πως το συνολικό ποσοστό των βακτηρίων σε μια πισίνα μπορεί να φτάσει το 92,3%, ενώ το ποσοστό των βακτηρίων coli αγγίζει το 96,9%. Τα ποσοστά αυτά μπορούν να αποβούν μοιραία για τους κολυμβητές. Είναι ενδεικτικό ότι το 2008, ένας άντρας δηλητηριάστηκε, όταν κατάπιε το νερό της πισίνας.











Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: Η πιο πολυσύχναστη και βρώμικη πισίνα στον κόσμο, όπου η επίσκεψη μπορεί να αποβεί μοιραία [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/142138#ixzz2sdgHpp1H

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.