Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ευτυχώς που έβαλε και εκεί τάξη.

Ζητάει και τα ρέστα ο Γιώργος Παπανδρέου για τις ΜΚΟ
Μετά το σάλο που ξέσπασε με τις ποινικές διώξεις εις βάρος στελεχών ΜΚΟ αλλά και του υπουργείο Εξωτερικών επι των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου ο πρώην πρωθυπουργός ζητάει τα ρέστα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφέιο του ισχυρίζεται πως ο ίδιος ήταν αυτός που επέβαλε τάξη στις ΜΚΟ ενώ αφήνει αιχμές πως κάποιοι επιδιώκουν να τον εμπλέξουν δια της πλαγίας. 
Η Δικαιοσύνη ορθώς ελέγχει κάθε υπόθεση, αναφέρεται στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ωστόσο, ότι κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση και «να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου» με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
«Σε κάθε περίπτωση» τονίζεται,  «είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω». Και προστίθεται: «Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται».
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι επί θητείας του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών τέθηκε τέλος στο καθεστώς αξιολόγησης των ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια, οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια της ΜΚΟ, θεσπίστηκε η τήρηση Μητρώου,και τέθηκαν προϋποθέσεις χρηματοδότησής τους
Επίσης τονίζεται ότι η Οικονομική Αστυνομία, η οποία έκανε την αρχική έρευνα, για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Απορίας άξιον πάντως είναι ότι αφού επιβλήθηκε η τάξη και η διαφάνεια πώς προέκυψαν οι ποινικές διώξεις και για στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, ανάμεσά τους και ο στενός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου Άλεξ Ρόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.