Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη
Η τρομοκρατική «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στην οικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013. Είναι η ίδια ομάδα που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού τον Ιανουάριο του 2013.
Η προκήρυξη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ομάδας, στην οποία αναφέρεται «εμείς χτυπήσαμε τον Γερμανό πρέσβη», απεστάλη στο «Ποντίκι».
Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου 2013.
Διαβάστε την προκήρυξη

Στο κείμενο γίνεται αναφορά για χτύπημα με ρουκέτα των εγκαταστάσεων της Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη. Το περίεργο είναι ότι αυτή η επίθεση δεν έχει εμφανιστεί στο αστυνομικό δελτίο.

Τα μέλη της οργάνωσης σημειώνουν πως η επίθεση έγινε στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα που είχε αυτοκτονήσει στην πλατεία Συντάγματος τον Απρίλιο του 2012 λέγοντας πως «ο Δημήτρης Χριστούλας έκανε την επιλογή να δώσει ένα τραγικό τέλος στη ζωή του προκειμένου να μη ζήσει μια τραγική ζωή. Όμως η πράξη του αυτή δεν ήταν εξατομικευμένη, δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο και τα αδιέξοδά του. Η πολιτική αυτοχειρία του Δημήτρη Χριστούλα ήταν η έσχατη κραυγή μιας ολόκληρης κοινωνίας που φυτοζωεί. Ήταν το έσχατο κάλεσμα ενός συνανθρώπου μας να αγωνιστούμε ενάντια σε έναν ηθικό, οικονομικό και πολιτισμικό θάνατο που μας περιμένει. Στη μνήμη λοιπόν αυτού του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε ώστε να μην χαθούν κι άλλες ζωές αφιερώνουμε την ένοπλη επίθεσή μας κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι».

Στην προκήρυξη αναφέρουν ακόμη πως «στο πλαίσιο εκστρατείας εναντίον της Γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής, επιλέξαμε να βάλουμε με εκτοξευτήρα ρουκετών κατά των κτιριακών εγκαταστάσεων της Mercedes - Benz που βρίσκονται στη περιοχή της Βαρυμπόμπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.