Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

είναι δυνατόν να λέιπει το Χαλάνδρι απο το Αστυνομικό δελτίο

Σύλληψη στο Χαλάνδρι για απάτη 100.000 ευρώ σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Ασφάλεια των πολιτών υπόσχεται
 οΥποψήφιος Δήμαρχος  Νίκος Πανταζής
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 38ΧΡΟΝΟΣ, ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ 43ΧΡΟΝΗ

Για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που προκάλεσαν ζημιά αξίας πάνω απο 100.000 ευρώ, συνελήφθη στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ενώ αναζητείται η 43χρονη Ελληνίδα συνεργός του.

Όπως προέκυψε, ο 38χρονος και η 43χρονη, το τελευταίο εξάμηνο διέπρατταν απάτες σε βάρος επιχειρήσεων προώθησης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με τον εξής τρόπο: Αφού κατάρτιζαν πλαστά δελτία ταυτότητας των ελληνικών και κυπριακών αρχών, προμηθεύονταν πακέτα σύνδεσης καρτοκινητών, τα οποία ενεργοποιούσαν με τα πλαστά στοιχεία.   
Στη συνέχεια, τηλεφωνικά ζητούσαν τη φορητότητα των συνδέσεων σε άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με συμβόλαιο, επιλέγοντας πρόγραμμα με υψηλή επιδότηση για αγορά συσκευής τηλεφώνου αξίας από 300 έως 400 ευρώ ανά σύνδεση. Μέχρι στιγμής, διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μεθοδολογία είχαν ενεργοποιήσει 139 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και η ζημία που προκλήθηκε ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.
Ο 38χρονος και η 43χρονη είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2012 από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συνεργού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.