Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μακάρι να είχαμε εκλογές κάθε χρόνο και όχι καθε τέσσερα.Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της οδού Φραγκοκλησιά Για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής

Επιτέλους με τις εκλογές έχουμε και έργο από την Διοίκηση Κουράση.Πέρα από την αργοπορία το έργο είναι σημαντικό για το Πολύδροσο που αποκτά επιτέλους μια ακόμη έξοδο-είσοδο με την Πεντέλης αλλά και για το Σισμανόγλειο νοσοκομείο που δεν θα δέχεται μέσα από την Σισμανογλείου εκατοντάδες αυτοκίνητα που πολλές φορές μποτιλιάριζαν και τα ασθενοφόρα.

Μένει τώρα να συνδεθεί η Φραγκοκλησιά με την Κηφισίας και εκεί πρέπει να κατευθυνθεί το ενδιαφέρον του Δήμου Χαλανδρίου.
Η σύνδεση αυτή είναι πολύ ευκολότερη και θα δώσει ανάσα στο κέντρο Χαλανδρίου αφού δεν θα αναγκάζει όσους θέλουν να πάνε Πολύδροσο να διασχίζουν την πόλη.Επίσης θα μας δώσει την δυνατότητα να πεζοδρομήσουμε το κέντρο σύμφωνα με υπάρχουσα μελέτη


Πρόκειται για την κατασκευή της οδού Φραγκοκλησιά, προϋπολογισμού € 202.623,99 με ΦΠΑ, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης στις 12 Φεβρουαρίου του 2014, το οποίο θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής,.
Το πολυαναμενόμενο αυτό διαδημοτικό έργο συγχρηματοδοτείται από τους δήμους Χαλανδρίου (με συμμετοχή 53,6%) και Αμαρουσίου (με συμμετοχή 46,4%).
Το υπό διαμόρφωση τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς, από τη Λεωφόρο Πεντέλης έως το υφιστάμενο τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία εντός έξι μηνών.
Στο έργο περιλαμβάνεται η οδοστρωσία, η συμπλήρωση των υφιστάμενων κρασπεδόρειθρων, η κατασκευή πεζοδρομίου στη βόρεια πλευρά της οδού, η κατασκευή αγωγού όμβριων υδάτων, η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής και η σύνδεσή τους με τον υφιστάμενο και τον υπό κατασκευή αγωγό ομβρίων, ο ηλεκτροφωτισμός, η φύτευση στην αριστερή πλευρά της οδού, η σήμανση και οι διαγραμμίσεις.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.