Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Με τον Νίκο Πανταζή επικοινώνησε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου .Θα δημοσιεύσουμε αμέσως μόλις λαβουμε γραπτά τα όσα τηλεφωνικά μας είπε ο πρόεδρος. Η θέση μας για τους Συλλόγους είναι να προσπαθήσουν όλοι να είναι μαζί γιατί δεν περισεύουν οι πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά

ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ « ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ »;
Δημοσίευση: 26/03/2014
Εφθασε καταγγελία στα χέρια μας με συγκεκριμένα στοιχεία και ενδελεχή ανάλυση σχετικά με την καταστρατήγηση άρθρων κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου δ.σ. του εξωραϊστικού συλλόγου «Οι Αγ. Ανάργυροι».
Εμείς δημοσιεύουμε όλα τα στοιχεία που μας παραδόθηκαν μαζί με τις απαραίτητες φωτοτυπίες των άρθρων του καταστατικού που δεν εφαρμόσθηκαν και μπορεί όποιος το επιθυμεί να μας αποστείλει και τη δική του άποψη στο σοβαρό αυτό θέμα. Τα πλήρη στοιχεία του καταγγέλοντος βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. 
Στις 09/03/2014 έγιναν στο Κάτω Χαλάνδρι οι εκλογές του Εξωραϊστικού Προοδευτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίου Αττικής, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ. 
Στις συγκεκριμένες εκλογές “παρωδία” καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια νομιμότητας στα άρθρα του καταστατικού που διέπουν τον ως άνω σύλλογο και είναι κατατεθειμένο στο πρωτοδικείο.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου μη νόμιμου, από μη νόμιμα μέλη.


Συγκεκριμένα, κανένα από τα άρθρα Νο 03,04,05,18,19,20,22,23,& 25 δεν εφαρμόστηκε.
 Αναλυτικά:

ΑΡΘΡΟ 3

Σχόλιο: Εάν ο σύλλογος καταστρατηγεί οκτώ (8) άρθρα για να κάνει εκλογές, πώς θα πείσει ότι διεκδικεί με νόμιμους τρόπους τους σκοπούς του; 
ΑΡΘΡΟ 4

Σχόλιο: Τα «μέλη» που ψήφισαν δεν  ήταν εγγεγραμμένα στον σύλλογο όπως προβλέπει το άρθρο 4. Δεν υπάρχουν αιτήσεις εγγραφής από κανένα μέλος και δεν έχουν την έγκριση του απερχόμενου Δ.Σ όπως θα έπρεπε.
Οσοι προσέρχονταν πλήρωναν 3 ευρώ και ψήφιζαν. 
ΑΡΘΡΟ 5

Σχόλιο: Σύμφωνα με το άρθρο 5, δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο όσα μέλη έχουν εκπληρώσει σύμφωνα με το καταστατικό τις υποχρεώσεις τους. Στις εκλογές που έγιναν τόσο οι υποψήφιοι για το Δ.Σ όσο και όσοι ψήφισαν δεν ήταν μέλη του συλλόγου και ουδέποτε συμμετείχαν σε συνέλευση (είχε να γίνει πολλά χρόνια από το απερχόμενο Δ.Σ). 
ΑΡΘΡΟ 18

Σχόλιο: Μετά το πέρας των εκλογών παρωδία, ο απερχόμενος πρόεδρος παρέδωσε τα κλειδιά του συλλόγου, μόνο λέγοντας ότι τα βιβλία πρακτικών και εσόδων-εξόδων έχουν χαθεί και δεν ξέρει πού βρίσκονται. Επομένως κανένα μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής δεν έχει βεβαιώσει την ορθότητα της διαχείρισης του απερχόμενου Δ.Σ.
 ΑΡΘΡΟ 19
Σχόλιο: Καμία γενική συνέλευση δεν έγινε πριν τις εκλογές και καμία πρόσκληση δεν κοινοποιήθηκε στα ταμειακώς εντάξει μέλη, τα οποία ήταν εγγεγραμμένα από τις προηγούμενες εκλογές που είχαν γίνει. 
Αυτά και μόνο αυτά έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση.
ΑΡΘΡΟ 20
Σχόλιο: Απολύτως τίποτα δεν έγινε από το άρθρο 20, ειδικά για τα θέματα Νο 2,4,6,7.
 Σύμφωνα με το άρθρο 20 στη γενική συνέλευση έναν μήνα πριν τις εκλογές, πρέπει να γίνει η ανάγνωση εκθέσεως της εξελεγκτικής επιτροπής για την ορθότητα της διαχείρισης του απερχόμενου προεδρείου, καθώς και η  εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για τη διεξαγωγή εκλογών.

Στις συγκεκριμένες εκλογές μια παρέα 4-5 υποψηφίων ήταν και εφορευτική επιτροπή .

ΑΡΘΡΟ 22 

Σχόλιο: Ουδέποτε έστειλαν εγγράφως ιδιαίτερες προσκλήσεις στα μέλη με τις λεπτομέρειες των εκλογών. Μια αφίσα κολλήθηκε στο γραφείο του συλλόγου και καμιά δεκαριά κολλήθηκαν σε κολόνες τις περιοχής, όπου αναγραφόταν ότι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι, μπορούσαν να δηλώσουν σε τηλέφωνα που είχαν αναρτήσει στην αφίσα. Μια διαδικασία που δεν προβλέπεται πουθενά μέσα στο καταστατικό σε κανένα άρθρο του. 
ΑΡΘΡΟ 23
Σχόλιο: Ποτέ δεν έγινε γενική συνέλευση, που έχει και την ανώτατη εποπτεία και απόφαση για τις υποθέσεις του συλλόγου και να γίνει έλεγχος και ενημέρωση για την απαλλαγή η καταλογισμό ευθυνών στα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 25

Σχόλιο. Ουδέποτε έγινε γενική συνέλευση για αρχαιρεσίες εξελεγκτικής επιτροπής. Στα άρθρο αναφέρεται ότι εκλόγιμα είναι τα μέλη που δικαιούνται να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση βάσει του άρθρου 5.
 Οι απορίες και ερωτήσεις είναι πάρα πολλές, αλλά θέτουμε μερικές τώρα για να υπάρχει και συνέχεια με τις υπόλοιπες. 
  1. Από τη στιγμή που δεν τηρήθηκε το άρθρο 23 και δεν υπάρχει βεβαίωση από την εξελεγκτική επιτροπή ότι όλα είναι εντάξει, καθώς και ότι δεν έγινε Γενική Συνέλευση, (που είναι και το κυρίαρχο όργανο του συλλόγου, βάσει του άρθρου 19), για να αποφασίσει εάν υπάρχει καταλογισμός ευθυνών για το απερχόμενο Δ.Σ., πώς θα παραλάβει το νέο Δ.Σ. τη διαχείριση του συλλόγου; 
  1. Βάσει του άρθρου 5 & 19 η γενική συνέλευση είναι το ΚΥΡΙΑΡΧΟ σώμα του συλλόγου και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του καταστατικού έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Σε αντίθεση αυτών την ημέρα των εκλογών, όποιος έκανε εγγραφή μπορούσε να ψηφίσει.
Πώς νομιμοποιείται έτσι το νέο Δ.Σ. του συλλόγου να διαχειριστεί σημαντικά θέματα και προβλήματα της περιοχής;

  1. Ενα από τα σημαντικότερα θέματα που θα πρέπει να ασχοληθεί ο σύλλογος, (αυτός ήταν και ο λόγος ενεργοποίησής του πάλι), είναι το θέμα των ΡΟΜΑ του Νομισματοκοπείου. Πώς θα μπορεί να έχει θεσμικό ρόλο, να λαμβάνει αποφάσεις και να κάνει παρεμβάσεις – προτάσεις, που θα κοινοποιούνται στο Δήμο Χαλανδρίου ή και σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, τη στιγμή που είναι παντελώς παράτυπη η εκλογή του και πολύ εύκολα θα μπορεί να προσβληθεί από την αντικρουόμενη πλευρά;. 
  1. Εξ όσων γνωρίζουμε ο σύλλογος για να κάνει κάποιες δραστηριότητες και κοινωφελή έργα εκτός από τα χρήματα των μελών του πιθανώς ζητηθούν χρήματα και από τον Δήμο Χαλανδρίου (ή άλλους φορείς) ή υλικοτεχνικά μέσα π.χ. δένδρα, φυτά, κ.τ.λ. Πώς ο Δήμος Χαλανδρίου θα προβεί (εάν προβεί)σε μια τέτοια βοήθεια τη στιγμή που έχουν καταστρατηγηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ., με τι εμπιστοσύνη διαχείρισης; 
  1. Τα χρήματα του ενοικίου για τον χώρο που στεγάζεται ο σύλλογος καταβάλλονται στον ιδιοκτήτη τού ακινήτου από τον Δήμο Χαλανδρίου.
Τη στιγμή που υπάρχει τεράστιο πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας, υπάρχουν άποροι, άνεργοι, άστεγοι, ο Δήμος Χαλανδρίου θα συνεχίσει να πληρώνει το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου με ένα παράνομα εκλεγμένο Δ.Σ.; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.