Έτοιμες να κλείσουν είναι αρκετές Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης.
Στο απροχώρητο έχει φτάσει ο ελληνικός αθλητισμός, μετά και τη…

νέα περικοπή στον προϋπολογισμό που δίνει η Πολιτεία στις Αθλητικές Ομοσπονδίες για το 2014 και φτάνει το 50%. Αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς μειώσεων από το 2011 και μετά που κυμαίνονταν μεταξύ 30%-50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Το πρώτο δείγμα των άγριων διαθέσεων του Κράτους, είχε φανεί απ» όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις 17 Δεκεμβρίου και δέχτηκε ομοβροντία «πυρών» από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι μάλιστα δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια.
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου δημιουργήθηκαν δύο επιτροπές, για να καταγράψουν τα προβλήματα του αθλητισμού αλλά και για να προτείνουν λύσεις. Οι επιτροπές είχαν έτοιμα τα συμπεράσματα τους, αλλά ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρότι είχε δεσμευτεί αρχικά να είναι στη νέα συνεδρίαση της ΕΟΕ, την Τρίτη 4 Μαρτίου, τελικά δεν έδωσε το «παρών» λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή.
Η στάση του αυτή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς πολλοί εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών θεώρησαν ότι εμπαίζονται, σε μια εποχή που δεν έχουν χρήματα ούτε για να πληρώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων.
Μάλιστα στη συζήτηση Πρόεδρος μεγάλης Ομοσπονδίες με πολλούς και σημαντικούς Ολυμπιονίκες αποκάλυψε ότι είχε έτοιμη την ανακοίνωση για «λουκέτο» στην Ομοσπονδία του καθώς δεν πάει άλλο η κατάσταση.
Πλέον όλοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά και θα ανακοινώσουν τις επόμενες κινήσεις του σε μεγάλη συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη Τρίτη 11 Μαρτίου, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Tότε θα ανακοινώσουν τις επόμενες ενέργειες τους…
Οπως χαρακτηριστικά λένε, δεν υπάρχει ούτε ευρώ για αθλητικό έργο καθώς όλα πλέον πάνε για τις πάγιες υποχρεώσεις, ενώ η Πολιτεία απλά αδιαφορεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση της ΓΓΑ που ζητάει εξηγήσεις για αθλητές που πήγαν στο εξωτερικό για αγώνες, με χρήματα που έβαλαν από την τσέπη τους εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών. Η παράλογη λειτουργία του ελληνικού κράτους σε όλο το μεγαλείο της…