Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πάλι το Χαλάνδρι στη μέση

Ποινικές διώξεις σε πρώην στελέχη της ΕΥΠ

Ποινικές διώξεις σε πρώην στελέχη της ΕΥΠ


Για τις πλαστές αποδείξεις «αμοιβών» σε 14 δημοσιογράφους

Eναντίον έξι πρώην στελεχών της ΕΥΠ καθώς και  ιδιωτών, άσκησε ποινική δίωξη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Γκίζης για την υπόθεση της έκδοσης πλαστών αποδείξεων «αμοιβών» σε 14 δημοσιογράφους.

Μετά από πολύμηνη έρευνα εντοπίσθηκαν όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο κύκλωμα αλλά και διαμέρισμα εργαστήριο στο Χαλάνδρι που προχωρούσε σε πλαστογράφηση των παραστατικών που υποτίθεται ότι είχε εκδώσει η ΕΥΠ.

Η πλαστογράφηση των αποδείξεων φέρεται να είχε κύριο στόχο την συκοφάντηση -ως κίνηση «αντιπερισπασμού»- των εκπροσώπων ΜΜΕ που είχαν ασχοληθεί με παράτυπες ενέργειες στελεχών των μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το "www.tovima.gr", ανάμεσα στους διωκόμενους για την πλαστογράφηση είναι και άτομα που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κατασκοπεία και υπεξαίρεση εγγράφων από την ΕΥΠ, σε προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, στις 25 Απριλίου 2012,  είχε εμφανισθεί σε απογευματινή εφημερίδα, η πρώτη από αυτές τις αποδείξεις όπου εμφανιζόταν δημοσιογράφος, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής, να «λαμβάνει τον προηγούμενο Ιανουάριο από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30.000 ευρώ για προσφερθείσες υπηρεσίες το Β' εξάμηνο του 2011». Η απόδειξη έφερε την υπογραφή υπαρκτών στελεχών της ΕΥΠ και σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη, όπως αναφέρει το  "www.tovima.gr", «ήταν προσεκτικά πλαστογραφημένη και αληθοφανής, δείγμα ότι ο κατασκευαστής της είχε εσωτερική γνώση των πεπραγμένων των μυστικών υπηρεσιών».

Ο αναφερόμενος δημοσιογράφος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συναλλαγή με την ΕΥΠ. Λίγες εβδομάδες αργότερα στην ΕΣΗΕΑ στάλθηκε φάκελος με άλλες 13 «παρόμοιες» αποδείξεις υποτιθέμενων αμοιβών από την ΕΥΠ σε δημοσιογράφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.