Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

O Γυμναστικός Σύλλογος Χαλανδρίου και η προσπάθεια στις υποδομές. Αθλητισμός δεν είναι μόνο η βιτρίνα των μεγάλων ομάδων αλλά και των τμημάτων στις μικρότερες ηλικίες. Mόνοι μας με την βοήθεια των γονέων και μελών μας ,με την τρέλα κάποιων ρομαντικών με απουσία του κράτους και του Δήμου μεγαλουργούμε για το Χαλάνδρι και τα παιδιά μας

Nikos Gwgos Προ ολίγου καιρού λοιπόν ακούστηκε η άποψη ότι το τμήμα βόλεϊ του ΓΣ Χαλανδρίου έχει απλά λεφτά για τη γυναικεία ομάδα και δεν κάνει τίποτα για τις υποδομές. Θα αναφέρω λοιπόν μερικά απλά σημεία, με τα οποία θα αποδοθεί η δέουσα διάσταση σε αυτό που έκανε η ομάδα των κορασίδων :

-καταρχάς με τον ίδιο περίπου κορμό, χωρίς μετεγγραφές η ίδια ομάδα με την ίδια προπονήτρια (που είναι από πέρσι στο σύλλογο) ήταν στην 47η θέση και φέτος είναι στη 15η θέση της ΕΣΠΑΑΑ (καλύτερη θέση ever)

-σε ένα γήπεδο όπου υπάρχουν μόλις 3 διαθέσιμες προπονητικές ώρες για αναπτυξιακές ομάδες όπου πρέπει να χωρέσουν οι 2 ομάδες κορασίδων (u17) και οι 2 παγκορασίδων (u15) με τους ΓΟΝΕΙΣ να αναγκαζόνται να πληρώνουν extra για μίσθωση άλλων προπονητικών χώρων


-επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο τα συγκεκριμένα παιδιά για 2 συνεχόμενες χρονιές πλήρωσαν με πρωτοβουλία του τμήματος και πήγαν προετοιμασία στο Sports Camp στο Λουτράκι (μια συνεργασία θεσμός όπου είχε ήδη γίνει άλλες 2 φορές στο παρελθόν) κάνοντας υψηλού επιπέδου προετοιμασία, όπου συμμετείχε ενεργά ο επικεφαλής προπονητής Andreas Geronikos που συντόνιζε και επέβλεπε από κοντά το πρόγραμμα σε αγαστή συνεργασία με την προπονήτρια κ.Lia Gkogkou, κάνοντας ό,τι καλύτερο για τα κορίτσια, ενώ υπήρχε η ενεργή συμμετοχή αθλητριών της γυναικείας ομάδας που έδιναν άλλη διάσταση. 

-μέσα στις ελάχιστες προπονητικές ώρες τα παιδιά κάνουν επιπλέον προπόνηση με εργοφυσιολόγο-γυμναστή (thanks Mr Christos Balabinis) που έχει μεριμνήσει η ομάδα και η δουλειά βγαίνει στο γήπεδο


-σταδιακά προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού και χωρίς καταχρήσεις και υπερβολές όσα παιδιά γίνεται να ακολουθούν και προπονήσεις της γυναικείας ομάδας, όλα στην ώρα τους δεν είμαστε της άποψης ντε και καλά ότι πρέπει να βάλουμε παιδιά στην ανώτερη αγωνιστική κατηγορία, αν δεν έχουν την απαραίτητη "υποδομή" (ελπίζουμε σε λίγο καιρό να υπάρχει η δυνατότητα κυρίως στις επόμενες γενιές).

Σε κάθε περίπτωση όμως ας μη ξεχνάμε ότι το τμήμα υπάρχει εδώ και 7 χρόνια, ό,τι βήματα προόδου ειδικά στις αναπτυξιακές ομάδες έγιναν ΣΤΑΔΙΑΚΑ και ΜΕΘΟΔΙΚΑ, ενώ ο ρόλος της γυναικείας, που υπάρχει μόλις 3 χρόνια, είναι να αποτελέσει και ΒΙΤΡΙΝΑ για τα παιδια των υποδομών. Και πράγματι αυτό το έχουμε πετύχει πλήρως, με τα αποτελέσματα να φαίνονται σιγά-σιγά. Όλα αυτά σε ένα ΠΛΗΡΩΣ ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από μετριότατες ομάδες μπάσκετ, χωρίς βοήθεια από ΔΗΜΟ και χωρίς ούτε καν αλλη θεσμική βοήθεια (ακόμα και απ' τον ίδιο το σύλλογο). Με ένα brand name που τα τελευταία 2 χρόνια έχει αρχίσει ουσιαστικά να ακούγεται και να πιάνει τόπο.

Στόχος του τμήματος είναι να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο μαξιλαράκι για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Άλλωστε με αργά και σταδιακά βήματα θα φανεί σύντομα και η δουλειά στις παγκορασίδες που υπάρχει πολύ μεγαλύτερος αριθμός παιδιών και φυσικά στις ακαδημίες (όπου όλες οι ομάδες μας παλεύουν με δυσκολίες και χωρίς γήπεδα).

Αυτά για μερικούς καλοθελητές. (φυσικά για διάφορα που έχουν ακουστεί θα υπάρξουν σιγά-σιγά απαντήσεις όταν έρθει η κατάλληλη ώρα....)

Μέχρι τότε μπράβο στις οικογένειες των παιδιών (προσθέτω και τα παιδιά που βοηθάνε πολύτιμα στην προπόνηση μαριεντίνα κ., Aggeliki Saxliki, Kleopatra Athanasiou και Vasia Ch ), στην προπονήτρια και στην έφορο του τμήματοςDimi Ioannidou) και από την επομένη συνεχίζεται η δουλειά στα γήπεδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.