Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ποιο είναι το Γκάζι των βορείων προαστίων ; Χαλάνδρι, ο «εχθρός» του κέντρου


Το κέντρο δέχεται ένα ακόμα «χτύπημα», και ένας νέος αντίπαλος έρχεται να «αραιώσει» παλιές πλατείες. Το Χαλάνδρι, η νέα δύναμη, που πολλοί το παρομοιάζουν με Γκάζι των βορείων προαστίων, αποτελεί, πλέον, βασικό παίκτη της νυχτερινής σκακιέρας. Τα δεκάδες μπαράκια, αλλά και η μεγάλη ποικιλία, είναι που αναδεικνύουν το Χαλάνδρι και το τοποθετούν, μεταξύ άλλων, στην πρώτη γραμμή της διασκέδασης.



Η αναγέννησή του είναι αποτέλεσμα της κρίσης. Όσο παράδοξο και εάν ακούγεται, το Χαλάνδρι ορθώνει «ανάστημα» στην οικονομική δυσπραγία με βασικά «όπλα» του την αβανταδόρικη τοποθεσία και τα πολυάριθμα μπαράκια

Τα δύο τελευταία χρόνια όλα και περισσότεροι νέοι συρρέουν στο Χαλάνδρι για ένα χαλαρό ποτό, αλλά και για «pregame». Αποτελεί για μερικούς τον εναρκτήριο σταθμό της νύχτας, για άλλους μια γρήγορη και εύκολη λύση, ενώ για ορισμένους ένα νέο στέκι με πολλές και καλές «κρυψώνες».

Το all day στιλ πρωτοστατεί στο Χαλάνδρι, με τον πολυχώρο 7th Thought να «υψώνει» τίμια τη «σημαία» της ποικιλίας. Δίνει το δικό του στίγμα στην πιάτσα του Χαλανδρίου, καθώς συνδυάζει αγορές ρούχων, καφέ ή τσάι ήρεμα με φίλους, δροσερά κοκτέιλ, smoothies, και ευφάνταστα γλυκά. Μετά το γευστικό «ταξίδι», μπορεί κανείς να περιηγηθεί στον πάνω όροφο του πολυχώρου, που φιλοξενεί δημιουργίες ελληνίδων σχεδιαστριών.

Την «ετικέτα» του διαφορετικού και του all day bar διατηρεί και το 9βήτα, ένας διαφορετικός χώρος γνωστός για τα ιδιαίτερα ροφήματα και τα εξωτικά κοκτέιλ του.

Παριζιάνικο «αέρα» φέρνει στο Χαλάνδρι το Avant Garde, ένα μπαράκι που θα μπορούσε να το παρομοιάσει κανείς με γαλλικό bistro, ενώ «χρωματίζεται» από ροκ και φανκ ήχους.

Οι πιο μεσογειακές γεύσεις, από την άλλη, ανθούν στον πεζόδρομο της Θουκιδίδου, με το «El Rey Alobar» να λειτουργεί όλη μέρα διασκεδάζοντας καλοφαγάδες και γερά ποτήρια και σε παρόμοιο μήκος κύματος το «Μαϊμού» με τις ψαγμένες μουσικές και σοκολάτες του.

Νεανική «φωνή» αποκτά το Χαλάνδρι με το Theory bar & more, που εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί και σφύζει από ζωντάνια. Για να βρει κανείς τραπέζι θα πρέπει να «παλέψει» σκληρά, ενώ οι περισσότεροι απολαμβάνουν το ποτό τους στο όρθιο κοντά στις γεμάτες από κόσμο μπάρες.



Το Theory ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί με πρωινό, αργότερα το μεσημέρι με φαγητό, ενώ το βράδυ «ανάβει» το κέφι με ποτά και εκρηκτικά κοτέιλ. Όπως είπε ένας από τους ιδιοκτήτες του στο in.gr , σε ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ τους βάζουν ρούμι και σιρόπι από φρούτα του δάσους, ενώ το μαγαζί «κινείται» μεταξύ lounge και ροκ.

Νόστιμα πιάτα και ελληνική μουσική «υποδέχονται» τον κόσμο στο «Άσπρο Πιάτο», που ασφυκτιά τις Κυριακές από κέφι και χορό. Προσφέρει μοναδικές απολαύσεις, και ξεσηκώνει τα πλήθη με live μουσικές το Σαββατοκύριακο.

Στον κεντρικό πεζόδρομο του Χαλανδρίου «παραμονεύει» ένα μικρό και διαφορετικό café-bar, το Bubble Tea Bar, που έχει φέρει την επανάσταση στο χώρο του τσαγιού. Σερβίρονται από το πρωί παγωμένα «Bubble-Tea» , μια νέα μόδα σε Ευρώπη και Αμερική. Το trendy «τσάι», που ξεκίνησε από την Ταϊβάν στα τέλη των ’80s, γίνεται «φίλος» με πολλούς ουρανίσκους τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι σαν μη αλκοολούχο κοκτέιλ, ένα εκρηκτικό μείγμα τσαγιού, πάγου και φρούτων, το οποίο μπορεί να περιέχει γάλα, καφέ ή frozen yogurt. Την εμφάνιση τους κάνουν το βράδυ στο Bubble Tea Bar, τα «Popping Bobas», γευστικά μπαλάκια που σκάνε στόμα .

Οι έμπειροι «ανιχνευτές» του Χαλανδρίου θα γνωρίζουν σίγουρα το «άντρο» της μπίρας, το Craft, όπου σερβίρονται πεντανόστιμοι μεζέδες, ενώ για «τα παιδιά» του ρεμπέτικου το «Ζάρι» είναι το ιδανικό στέκι με απολαυστικό φαγητό, ρακί και τσίπουρο.

Στην άλλη «άκρη» της εμπειρίας και το διαχρονικό κοκτειλάδικο Mona’s Café, με τους εξαιρετικούς καφέδες και τα εξωτικά κοκτέιλ του.

Ψαγμένα κοκτέιλ μπορεί να βρει κανείς και στο San Telmo με τις alternative ροκ επιλογές και τα σπιτικά γλυκά του, ενώ στην καρδιά του Χαλανδρίου ηγεμονεύει το Σπίτι Cocktail Bar με live χορευτικά και stand up comedies.

Και για τους ροκάδες της παρέας φροντίζει το Χαλάνδρι. Το διαχρονικό Le Roi είναι ένα ζεστό ροκ «καταφύγιο» με κήπο, συρόμενη οροφή, αλλά και τζάκι. Οι 9.000 δίσκοι βινυλίου του Le Roi μένουν ανέγγιχτοι, καθώς οι DJs χρησιμοποιούν μόνο αυτούς για τα πατροπαράδοτα classic rock sets τους.

Ροκ, αλλά και έντεχνο και τζαζ μπορεί να «συναντήσει» κανείς στην «μεταμοντέρνα» «Κόκκινη Σβούρα», ενώ στο cozy «Ροδάνι café music bar», που θυμίζει σπιτικό σαλόνι, «πρωτοστατούν» οι homemade πίτες και τζαζ επιλογές. Το βράδυ, οι μουσικοί του μαγαζιού μεταφέρουν το κοινό στα μονοπάτια της καλής μουσικής με ένα «θαυματουργό» μικρόφωνο στο χέρι.

Η αυτοκρατορία του Χαλανδρίου «βλέπει» το δρόμο της ανόδου τα δύο τελευταία χρόνια και εξαπλώνεται συνεχώς. Όπως είπε και ένας από τους ιδιοκτήτες του «Theory» στο in.gr, η κίνηση απογειώνεται από το μεσημέρι και μετά στην περιοχή, με την κρίση να την ευνοεί κατά κάποιο τρόπο, καθώς το Χαλάνδρι λειτουργεί τον τελευταίο καιρό ως υποκατάστατο του κέντρου με όλο και περισσότερα μαγαζιά να «ανθίζουν.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και δύο ειδήμονες και θαμώνες του Χαλανδρίου, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος. Όπως είπαν, το Χαλάνδρι είναι το Γκάζι των βορείων προαστίων, έχει ψαγμένα μέρη, θυμίζει κέντρο, ενώ οι επιλογές είναι πολλές.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.